Χαρούμενη η Α.Μέρκελ που θα μας στείλει 2.000 πρόσφυγες “πακέτο”

Την ικανοποίησή της για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση και την επίτευξη συμφωνίας για το μεταναστευτικό εξέφρασε η Καγκελάριος της Γερμανίας ‘Αγκελα Μέρκελ.

«Χαίρομαι που οι διαπραγματεύσεις, τις οποίες παρακολουθήσαμε πολύ στενά, τώρα έχουν ουσιαστικά τελειώσει και για το γεγονός ότι τώρα μπορούμε να αρχίσουμε τη δράση σε αυτόν τον τομέα. Αυτό είναι ακριβώς το πνεύμα το οποίο είχαμε προβλέψει με τον Πρωθυπουργό Αλέξη

Τσίπρα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής η Α. Μέρκελ και διευκρίνισε ότι τις διαπραγματεύσεις διεξήγαγε για λογαριασμό του Βερολίνου το υπουργείο Εσωτερικών.

«Είναι καλό ότι καταλήξαμε σ’ αυτό το θέμα σε ένα αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Η Γερμανία θα μπορεί να επιστρέψει εφεξής στην Ελλάδα κάθε ενήλικο υπήκοο τρίτης χώρας, που θα εντοπίζεται σε έλεγχο στα γερμανο-αυστριακά σύνορα -εφόσον αυτός έχει αιτηθεί άσυλο στην Ελλάδα από 1-7-2017 και μετά.

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμα να μην κάνει δεκτή την επιστροφή, εφόσον προκύπτει ότι δεν πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις της συμφωνίας.

Από την πλευρά της, η Γερμανία δεσμεύεται να ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του έτους τις οικογενειακές επανενώσεις, τις οποίες είχε ήδη κάνει αποδεκτές εντός του πλαισίου του Κανονισμού του Δουβλίνου και οι οποίες είχαν μέχρι τώρα «παγώσει». Πρόκειται, όπως έγινε γνωστό, για περίπου 2.000 περιπτώσεις.

Η Α.Μέρκελ μας στέλνει πίσω 2.000 πρόσφυγες – Συμφωνία με την κυβέρνηση

Keywords
Τυχαία Θέματα