Χαρίσης: Σκωπτική απάντηση στον Πρωθυπουργό για την αναφορά του στο 2015

Με ένα σκωπτικό tweet σχολίασε ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης την αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξη της χώρας στην ΕΕ.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «”Σκοτεινό διάλειμμα” λοιπόν η διάσωση από τη χρεοκοπία,

η έξοδος από τα μνημόνια, η ρύθμιση του χρέους, τα ταμειακά διαθέσιμα των 37 δισ., τα 12 συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης, η μείωση της ανεργίας κατά 10%. Πάλι καλά όμως που δεν είναι κανένας ακραίος λαϊκιστής ο κ. Μητσοτάκης…».

Τι ανέφερε ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του:

«Γύρω από το ζητούμενο της δυνατής ευρωπαϊκής Ελλάδας οικοδομήθηκαν, λοιπόν, ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις αναβαθμίζοντας την ποιότητα της εσωτερικής πολιτικής ζωής. Με ένα μόνο σκοτεινό διάλειμμα: την περίοδο κατά την οποία επικράτησε ο διχαστικός λαϊκισμός, το 2015. Τότε που η χώρα οδηγήθηκε ένα μόλις βήμα πριν τον γκρεμό. Και πάλι όμως, οι προοδευτικές δυνάμεις αντιστάθηκαν και διέλυσαν τα έωλα συνθήματα. Κράτησαν τον τόπο στην Ευρώπη και στο κοινό νόμισμα. Και τελικά συνέτριψαν τη δημαγωγία μαζί με το διπλό αντιευρωπαϊκό και αντιδημοκρατικό ψέμα, τόσο αυτό με το αριστερό προσωπείο όσο και εκείνο με το ακροδεξιό πρόσωπο του φασισμού και του μίσους».

Keywords
Τυχαία Θέματα