AKINHTA – ΧΑΡΑΤΣΙ: Πως θα μειωθεί 15-20% φέτος – Ποιές λύσεις μελετά ο Στουρνάρας

09:37 2/4/2013 - Πηγή: BankWars

Τρόπο να μειώσει το χαράτσι κατά 15-20% αναζητεί το οικονομικό επιτελείο ώστε να πάρει την έγκριση από ΔΗΜΑΡΠΑΣΟΚ για την επιβολή του και φέτος μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

To υπουργείο Οικονομικών έχει επεξεργαστεί σενάριο για μείωση του ΕΕΤΗΔΕ κατά 15%-20%, κάτι που θα οδηγήσει σε απώλειες εσόδων κατά 315-420 εκατ. ευρώ.

Για να υποκαταστήσει τις απώλειες αυτές και να έχει ελπίδες να δεχθεί η τρόικα το σενάριο, το οικονομικό επιτελείο εισηγείται τρεις λύσεις:

Να πληρώνουν οι ιδιοκτήτες των εκτός σχεδίου ακινήτων με βάση τις κατώτατες αντικειμενικές του δήμου τους και όχι ώς 3 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, όπως γίνεται σήμερα.Να επιβάλλεται ΕΕΤΗΔΕ και στα ακίνητα που νοικιάζει το Δημόσιο για να στεγάσει τις υπηρεσίες του. Σήμερα το Δημόσιο εξαιρείται από το τέλος, αλλά δεν υπάρχει λόγος να εξαιρούνται και οι εκμισθωτές των ακινήτων που χρησιμοποιεί, λένε στο υπουργείο Οικονομικών.Να ελεγχθούν οι δήμοι που, σύμφωνα με πληροφορίες, παρανόμως έχουν καθιερώσει ειδικές κατηγορίες μειωμένου τέλους (μέχρι 29 βρέθηκαν σε μια περίπτωση).
Keywords
Τυχαία Θέματα