ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ – Η ΡΩΣΙΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ – ΤΟ ΚΙΕΒΟ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ

22:24 1/3/2014 - Πηγή: BankWars

Η ένταση στην Ουκρανία κλιμακώνεται με τον πόλεμο να βρίσκεται προ των πυλών, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πραγματοποιεί έκτακτη συνεδρίαση, ο νυν Πρόεδρος της Ουκρανίας Τουρτσίνοφ έθεσε τις ένοπλες δυνάμεις σε ετοιμόπολεμη κατάσταση και προειδοποίησε τη Ρωσία πως η οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια εις βάρος της χώρας του θα οδηγήσει σε πόλεμο, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συνεδριάζουν εκτάκτως

τη Δευτέρα και η παγκόσμια κοινή γνώμη αναμένει τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό.

ΤΡΕΙΣ είναι οι “σιωπηλοί” στο παιχνίδι τακτικής που παίζεται. Ο Μπαράκ Ομπάμα ο Β.Πούτιν ΚΑΙ Η ΓΙΟΥΛΙΑ ΤΙΜΟΣΕΝΚΟ.

Ο πρώτος, βρίσκεται σε συννενοήσεις με τους συμμάχους, όπως είπε, καθώς συνεδριάζει εκτάκτως και το ΝΑΤΟ, ο δεύτερος, δήθεν δεν έχει λάβει απόφαση να στείλει στρατό στην Κριμαία, ενώ είναι σαφές ότι ήδη η Κριμαία βρίσκεται υπό τον απόλυτο έλεγχο των Ρώσων ΚΑΙ Η ΤΙΜΟΣΕΝΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ!

Διπλωματικές πηγές επισημαίνουν ότι είναι πολύ πιθανό, η Γιούλια Τιμοσένκο, να βρεθεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες ή ώρες στη Μόσχα, όπου σε συνάντηση με τον Πούτιν θα βρουν τη χρυσή τομή που θα δώσει και τέλος στην κρίση. Εννοείται, ότι η Τιμοσένκο, δεν θέλει σε καμία περίπτωση ούτε τη διάσπαση της Ουκρανίας, αλλά ούτε και να είναι δέσμια, όταν αναλάβει μετά από εκλογές την Προεδρία της χώρας, των ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΟΜΑΔΩΝ που σήμερα είναι βαθιά “χωμένες” στην κυβέρνηση του Κιέβου.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ

Τρεις είναι οι λόγοι που η Μόσχα δε θα αφήσει εύκολα την Κριμαία:

1. Η ναυτική βάση της Σεβαστούπολης είναι εξαιρετικά μεγάλης στρατηγικής σημασίας.

2. Οι ρωσόφωνοι της περιοχής αποτελούν το 60% του πληθυσμού

3. Από την Κριμαία περνούν οι σημαντικότεροι αγωγοί που στέλνουν το ρωσικό αέριο μέσω της Ουκρανίας στην υπόλοιπη Ευρώπη.

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

- Η ρωσική πλευρά υποστηρίζει ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν έχει αποφασίσει πότε θα δώσει το “πράσινο φως” για ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία. Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου, Ντμίτρι Πέσκοφ, η απόφαση ανάπτυξης ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία «αποτελεί την άποψη του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (της Γερουσίας). Ο πρόεδρος αποφασίζει. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία απόφαση για κάτι τέτοιο».
Παράλληλα, σύμφωνα με το Al Jazeera, ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στα Ηνωμένα Έθνη, Γιούρι Σεργκέγιεφ, δήλωσε πως η Ουκρανία και η Ρωσία “βρίσκονται κοντά σε όλα εκτός από τον πόλεμο”, εκφράζοντας ελπίδες ότι η κατάσταση δε θα πυροδοτηθεί.

- Η ρωσική Άνω Βουλή ζήτησε την ανάκληση του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή της χώρας για διαβουλεύσεις σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία.

-Έξαλλος είναι ο Ομπάμα με τη CIA καθώς, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχε λάβει ο Αμερικανός Πρόεδρος για το αντίθετο, η Ρωσία στέλνει τελικά στρατό στην Ουκρανία.Συγκεκριμένα, ο ανταποκριτής του MEGA στην Ουάσινγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου, έγραψε χαρακτηριστικά στο λογαριασμό του στο Twitter: «Εξω φρενών ο Ομπάμα με τη CIA. Μέχρι την Πέμπτη το βράδυ τον διαβεβαίωνε ότι η Μόσχα δεν θα στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία».

- Έκτακτη συνεδρίαση των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα
Όπως αναφέρουν διεθνή πρακτορεία, στη συνεδρίαση όπου αναμένεται να προεδρεύσει η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, Κάθριν Άστον, οι υπουργοί Εξωτερικών παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

- Στην Ουκρανία βρίσκεται ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος έχει συζητήσεις με τη νέα ουκρανική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να προστατέψει άμεσα τους Τατάρους που βρίσκονται στην Κριμαία, αποτελώντας μειοψηφία.
Ο κ. Νταβούτογλου συναντήθηκε για περίπου μία ώρα με τον προσωρινό πρόεδρο της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ παρουσία και του Μουσταφά Αμντουλτζελίμ Κιρίμογλου πρώην επικεφαλής των Τατάρων της Κριμαίας.
Ο κ. Τουρτσίνοφ ευχαρίστησε τον Νταβούτογλου για την κατανόηση των δύσκολων ωρών που περνάει η Ουκρανία, ενώ στάθηκε στους ισχυρούς οικονομικούς δεσμούς των δύο χωρών.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ

Η ΡΩΣΙΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ ” για την αποκατάσταση της τάξης και της ηρεμίας» στην αυτόνομη φιλορωσική δημοκρατία της νότιας Ουκρανίας. Αυτό άλλωστε ζήτησε σήμερα ο νέος πρωθυπουργός της Κριμαίας, Σεργκέι Αξιόνοφ, ο οποίος ανέλαβε τη διοίκηση όλων των υπηρεσιών ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων που σταθμεύουν στη χερσόνησο και υπάγονταν έως πριν στη δικαιοδοσία του Κιέβου.

«Λαμβάνοντας υπόψη την ευθύνη που για τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών, ζητώ από τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να βοηθήσει στη διασφάλιση της ειρήνης και της ηρεμίας στο έδαφος της Κριμαίας», δήλωσε ο Αρσέν Αβάκοφ -που διορίστηκε μετά την καθαίρεση την Πέμπτη της τοπικής κυβέρνησης ύστερα από ψηφοφορία στην τοπική βουλή- σε ομιλία του που μεταδόθηκε πλήρης από τη ρωσική τηλεόραση.

Ο κ. Αξιόνοφ ζήτησε μάλιστα από όσους άνδρες των σωμάτων αυτών διαφωνούν «να εγκαταλείψουν την υπηρεσία τους».

Η απάντηση της Ρωσίας ήταν άμεση αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, το Κρεμλίνο «δεν θα αγνοήσει την πρόταση των αρχών της Κριμαίας»

Νωρίτερα, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας, η Ρωσία έφερε μέσα σε λίγες ώρες επιπλέον 6.000 στρατιώτες σε ουκρανικό έδαφος!

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, ρώσοι βουλευτές πρότειναν νομοσχέδια για τη διευκόλυνση της ενσωμάτωσης τμημάτων της Ουκρανίας από τη Ρωσία και της απόκτησης ρωσικής ιθαγένειας με διαδικασίες fast-track.

Τα δύο νομοσχέδια κατέθεσε το κόμμα Δίκαιη Ρωσία και τα συνέδεσε άμεσα με την κατάσταση στην Ουκρανία.

Οι βουλευτές προτείνουν μία περιοχή να τίθεται υπό τον έλεγχο της Ρωσίας, μετά από δημοψήφισμα ή έκκληση των ηγετών της περιοχής. Μέχρι σήμερα, για να γίνει κάτι τέτοιο, έπρεπε να υπογραφεί συμφωνία μεταξύ δύο γειτονικών κρατών, στη συγκεκριμένη περίπτωση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Εάν το νομοσχέδιο ψηφιστεί, θα αρκεί ένα δημοψήφισμα στην Κριμαία ή ένα απλό αίτημα των ηγετών της περιοχής για να δεχθεί η Μόσχα να την ενσωματώσει.

H Gazprom στο παιχνίδι εξουσίας στην Ουκρανία

Ο ρωσικός κολοσσός Gazprom προειδοποίησε το Σάββατο την Ουκρανία ότι έχει ένα
«τεράστιο» χρέος ύψους 1,55 δισεκατομμυρίου δολαρίων (1,12 δισ. ευρώ) για το φυσικό αέριο που δεν έχει πληρώσει στη Ρωσία, υπογραμμίζοντας ότι η προνομιακή τιμή που δόθηκε στο Κίεβο μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση.

Original article: ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ – Η ΡΩΣΙΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ – ΤΟ ΚΙΕΒΟ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ.

Keywords
Τυχαία Θέματα