Χάος με τα σκουπίδια – Προσλήψεις με ΑΣΕΠ φέρνει η κυβέρνηση – Έξαλλοι οι συμβασιούχοι για την κοροιδία

Νομοθετική ρύθμιση για το ζήτημα των απορριμμάτων φέρνει τη Δευτέρα στη Βουλή η κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε αργά το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην προκήρυξη διαγωνισμού για την κάλυψη κενών θέσεων στους εργαζόμενους στην καθαριότητα.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, η νομοθετική ρύθμιση θα περιλαμβάνει τη διενέργεια διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού

στην καθαριότητα των δήμων.

Σε ό,τι αφορά τους συμβασιούχους που ήδη εργάζονται στην καθαριότητα, προανήγγειλε νέα σύμβαση μέχρι την ανακοίνωση των επιτυχόντων του διαγωνισμού.

«Θα μας βρουν απέναντι όσοι θέλουν να εισβάλουν ιδιωτικές εταιρείες στην αποκομιδή των σκουπιδιών» επεσήμανε ο κ. Σκουρλέτης.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση έχουν εξαγγείλει κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους από τη Δευτέρα, ενώ το σαββατοκύριακο απέχουν από την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Η κατάσταση αναμένεται να είναι εκρηκτική τις επόμενες ημέρες, καθώς η Ομοσπονδία των εργαζομένων στους Δήμους αποφάσισε ως την ερχόμενη Πέμπτη, 29 Ιουνίου, τη συνέχιση του αποκλεισμού όλων των αμαξοστασίων των δήμων της χώρας, να μην κυκλοφορήσει κανένα απορριμματοφόρο, να συνεχιστεί ο αποκλεισμός των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων και την αποχή από κάθε είδους υπερωριακή απασχόληση, δράσεις που ουσιαστικά οδηγούν σε παράλυση του τομέα καθαριότητας των δήμων.

Παράλληλα μαίνεται ο πόλεμος για το ποιοι έχουν την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλος να επιρρίπτει τις ευθύνες «στους προηγούμενους».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στο twitter, επισήμανε αφενός τις ευθύνες της κυβέρνησης, και αφετέρου πήρε αποστάσεις από την επιλογή των εργαζομένων να αφήσουν τα σκουπίδια στους δρόμους.

«Ο κ. Τσίπρας, μαζί με όλους τους Έλληνες, εξαπάτησε και τους συμβασιούχους ΠΟΕΟΤΑ. Αυτό δεν νομιμοποιεί το πνίξιμο της χώρας στα σκουπίδια» έγραψε χαρακτηριστικά.

Οι δήμαρχοι

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας έδωσε προθεσμία στο υπουργείο Εσωτερικών έως την ερχόμενη Τρίτη 27 του μήνα, για την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης για το μέλλον των συμβασιούχων, ενώ την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σημείωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι «Δεν είμαστε εμείς εκείνοι οι οποίοι θα βρούμε τη λύση. Θα πρέπει να τη βρει η κυβέρνηση. Να βρει έναν νομοθετικά τρόπο, ώστε να τερματισθεί αυτή η κατάσταση. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο ζητά ακόμη και επιστροφή των δεδουλευμένων».

Keywords
Τυχαία Θέματα