Χαμός στη Βουλή με τη Ζωή – Επίθεση κατά πάντων – Καταγγέλλει στοχοποίηση από την κυβέρνηση

Χαμός για άλλη μια φορά στη βουλή με πρωταγωνίστρια την πρόεδρο του σώματος Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η πρόεδρος της Βουλής εξαπέλυσε επίθεση στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και την κυβέρνηση.

Η πρόεδρος της Βουλής κατηγόρησε τον κ. Τσακαλώτο για

στοιχοποίηση, από την πρώτη κιόλας ημέρα της συμφωνίας.
Η πρόεδρος της Βουλής άφησε αιχμές και κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι την είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα χρειαστεί να ανοίξει η βουλή.

Όταν είσασταν αντιπολίτευση στοχοποιούσατε τους Στουρνάρα και Μεϊμαράκη για τις κοινοβουλευτικές πρακτικές που προωθούσαν, τόνισε απευθυνόμενη στον κ. Τσακαλώτο.

«Δεν εξηγήσατε για την προσωπική επίθεση που μου κάνατε. Δεν εξηγήσατε τον αντιδημοκρατικό τρόπο που προωθείτε», ανέφερε.

Παράλληλα η πρόεδρος της Βουλής εξαπέλυσε επίθεση σε κυβερνητικά στελέχη που της ασκούν κριτική «με ψυχιατρικούς όρους», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε και σε πρωτοσέλιδο εφημερίδας το οποίο της εξαπολύει σήμερα χυδαία, προσωπική επίθεση.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, έκανε λόγο για μεγάλα θεσμικά προβλήματα τα οποία δημιουργεί ο ισχυρισμός της Κωνσταντοπούλου.

Ουδείς νομιμοποιείται να μιλάει ως αυθεντικός διερμηνευτής του ελληνικού λαού, πρόσθεσε ο κ. Φίλης.

Το περιβάλλον Φίλη είναι γνωστό ότι με έχει στοχοποιήσει εδώ και καιρό, απάντησε η πρόεδρος της Βουλής.

«Ο κ. Φίλης συνέπραξε με τους εκπροσώπους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού», ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Κατονομάζω την Contra News που επιτίθεται χυδαία στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν στο Μνημόνιο, συνέχισε και πρόσθεσε ότι:
Κανένας κυβερνητικός δεν βγήκε να υπερασπιστεί τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.
Η παρέμβαση Κωνσταντοπούλου δεν είχε ουσία, ήταν τακτική ροκανίσματος του χρόνου, απάντησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Όσοι θέλετε να ροκανίσετε το χρόνο για να πάμε σε δάνειο – γέφυρα εγώ δεν θα ακολουθήσω, ανέφερε ο υπουργός.

Σφοδρή αντιπαράθεση στη διάσκεψη των προέδρων

Με σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου και του αντιπροέδρου Νικήτα Κακλαμάνη ξεκίνησε λίγο πριν από τις 10 χθες το βράδυ η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, που αποφάσισε την επανέναρξη των εργασιών του Κοινοβουλίου για την ψήφιση του τρίτου μνημονίου.

Ο κ. Κακλαμάνης εγκάλεσε την κ. Κωνσταντοπούλου για την απόφασή της να μεταδοθεί ζωντανά η Διάσκεψη από το κανάλι της Βουλής και της ζήτησε να θέσει το θέμα προς ψηφοφορία.

Στη συνέχεια η κ. Κωνσταντοπούλου επιχειρηματολόγησε για την απόφασή της να μην συγκληθεί νωρίτερα η Διάσκεψη των Προέδρων, και μεταξύ άλλων είπε: «Δεν μπορεί να μπαίνει η σφραγίδα του Κοινοβουλίου κάθε φορά που στέλνει νομοσχέδιο η τρόικα».

Ο κ. Κακλαμάνης της απάντησε: «Το νομοσχέδιο σας το έστειλε η τρόικα ή η κυβέρνηση;».

Η πρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως «δυστυχώς οδηγηθήκαμε σε αιφνιδιασμό» και πως ο πρωθυπουργός την είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα χρειαζόταν να ανοίξει η Βουλή πριν από τις 16 Αυγούστου.

Αντιπαράθεση υπήρξε και με τον εκπρόσωπο του Ποταμιού κ. Θεοχάρη που είπε στην Πρόεδρο της Βουλής ότι είναι επί της ουσίας ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Ελλάδα. Με την πρόεδρο της Βουλής να απαντά: Ακόμα περιμένω τη συμμετοχή του Ποταμιού στην επιτροπή για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις.

Στη συνέχεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης έψεξε την κ. Κωνσταντοπούλου για απροκάλυπτη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού: «Αν τα πιστεύει αυτά η πρόεδρος της Βουλής δεν μπορεί να διαδραματίσει τον θεσμικό της ρόλο» είπε ο κ. Φίλης και κάλεσε την κ. Κωνσταντοπούλου να ανακαλέσει τις αναφορές της όταν θα πρέπει ο ένας θεσμός να εμπιστεύεται τον άλλον, θέτοντας ευθέως ζήτημα εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Επίσης, την κατηγόρησε για παρελκυστική πολιτική που είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της διαδικασίας και πως το χρονοδιάγραμμα που πρότεινε ο πρωθυπουργός δεν τηρήθηκε με δική της ευθύνη.

Η κ. Κωνσταντοπούλου κάλεσε τον κ. Φίλη να μην ερμηνεύει όσα λέει και πρόσθεσε πως δεν αισθάνεται άσχημα που ως πρόεδρος της Βουλής λέει όσα έλεγε και ως βουλευτής.

Σφοδρή επίθεση για τους χειρισμούς της κυρίας Κωνταντοπούλου άσκησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι «είναι τουλάχιστον ειρωνικό να μιλάτε εσείς για εμπιστοσύνη γιατί έχετε κάνει ότι μπορούσατε για να διαρρήξετε την εμπιστοσύνη που σας έδειξαν τα κόμματα.» Ο κύριος Μητσοτάλης είπε επίσης « Προσέξτε διότι μπορεί να είστε η πρώτη πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων που θα αποπεμφείτε” και κατέληξε λέγοντας ότι περισσότεροοι ζητούν την αποπομπή σας από όσους σας ψήφισαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα