“Ανοιγμα” Τσίπρα στη Μόσχα – Το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να διευρυνθεί προς την Ουκρανία

(upd)Συνάντηση με την Βαλεντίνα Ματβιένκο, εκ των τριών ισχυροτέρων προσωπικοτήτων της ρωσικής πολιτικής σκηνής είχε ο Αλέξης Τσίπρας και η αντιπροσωπεια του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κατά πληροφορίες της Κουμουνδούρου, έτυχε θερμής υποδοχής. Σε επίρρωση αυτού, η κ. Ματβιένκο χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως “σημαντικό φίλο της Ρωσίας”.


Κατά

τις ίδιες πηγές, η αντιπροσωπεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ενώπιον της κ. Ματβιένκο ότι το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να διευρυνθεί προς την Ουκρανία ενώ για το ζήτημα της Κριμαίας, εξέφρασε τη θέση ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου υπό την εξεύρεση μιας ομοσπονδιακής λύσης.

Αναφορικά με τις σχέσεις Ρωσίας-Ελλάδας αμφότερες οι πλευρές μίλησαν για αναξιοποίητους τομείς συνεργασίας με επίκεντρο την οικονομία και την ενέργεια.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Στη Μόσχα θα βρίσκεται σήμερα και την Τρίτη 13 Μαΐου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει συναντήσεις με στελέχη της ρωσικής κυβέρνησης όχι όμως με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Λαβρόφ, ο οποίος φέρεται να απηύθυνε και την πρόσκληση.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από τον Δ’ Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και συντονιστή Επιτροπής Προγράμματος Γιάννη Δραγασάκη, την βουλευτή και συντονίστρια εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Νάντια Βαλαβάνη, τον συντονιστή εκ μέρους της Πολιτικής Γραμματείας για θέματα Εξωτερικής Πολιτική Κώστα Ήσυχο, τον διευθυντή του Γραφείου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά και τον καθηγητή Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και πρόεδρο της πρωτοβουλίας «ΠΡΑΤΤΩ» Νίκο Κοτζιά.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

Σήμερα Δευτέρα:

12:00 – Συμβούλιο Ομοσπονδίας Άνω Βουλή: Συνάντηση με την Πρόεδρο του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) της Ρωσίας, κυρία Valentina Matvienko

Αύριο Τρίτη:

11:00 – Υπουργείο Εξωτερικών: Συνάντηση με τον Α΄ Αναπληρωτή ΥΠ.ΕΞ. της Ρωσίας, υπεύθυνο για τις σχέσεις Ρωσίας-Ευρώπης κύριο Vladimir Titov

12:30 – Κρατική Δούμα: Συνάντηση με Πρόεδρο Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Δούμα, Aleksey Puskov

14:30 – Συνάντηση με τον Α΄ Αντιπρόεδρο της Δούμα και Γραμματέα του ΚΚ Ρωσίας Ιβάν Μέλνικωφ.

Original article: “Ανοιγμα” Τσίπρα στη Μόσχα – Το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να διευρυνθεί προς την Ουκρανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα