Χαμάς: Έτοιμη να απελευθερώσει 70 ομήρους με αντάλλαγμα πενθήμερη εκεχειρία

Η Χαμάς δήλωσε στην ομάδα των μεσολαβητών είναι έτοιμη να απελευθερώσει έως και 70 γυναίκες και παιδιά που κρατούνται όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας, εφόσον κηρυχθεί πενθήμερη εκεχειρία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης, των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ.

Η εκεχειρία θα πρέπει να περιλαμβάνει την κατάπαυση του πυρός και να επιτραπεί η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας παντού στη Λωρίδα της Γάζας,

πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι μια Ισραηλινή στρατιωτίνα που ήταν μεταξύ των ομήρων σκοτώθηκε στις 9 Νοεμβρίου από ισραηλινό βομβαρδισμό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Εικόνα που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει στρατεύματα της Ταξιαρχίας Golani του ισραηλινού στρατού μέσα στο κτίριο του κοινοβουλίου της Γάζας, αφού το κατέλαβαν.

Το κτίριο του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου στη Γάζα έχει στεγάσει μόνο τους βουλευτές της Χαμάς, μετά την κατάληψη της Λωρίδας από την τρομοκρατική ομάδα το 2007.

Ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ δήλωσε ότι η Χαμάς έχει χάσει τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας, καθώς οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού (IDF) προελαύνουν για την πλήρη κατάληψη της πόλης της Γάζας.

Keywords
Αναζητήσεις
chamas-etoimi-na-apeleftherosei-70-omirous-me-antallagma-penthimeri-ekecheiria-sti-gaza.htm
Τυχαία Θέματα