Χαμάς: «Ελπίζουμε σε μόνιμο πόλεμο με το Ισραήλ, δεν μας ενδιαφέρει να φέρουμε νερό ή ρεύμα στη Γάζα»

«Να αλλάξουν την εξίσωση» στη Μέση Ανατολή και να ανανεώσουν την προσοχή στην παλαιστινιακή υπόθεση στόχευαν με τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, όπως δηλώνουν σε συνεντεύξεις τους στους «New York Times» ανώτερα στελέχη της Χαμάς.

Συγκεκριμένα, ο Khalil al Hayya, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ισλαμιστικής οργάνωσης, από το Κατάρ όπου βρίσκεται ανέφερε: «Αυτό που θα μπορούσε να αλλάξει την εξίσωση ήταν μια σπουδαία πράξη και, χωρίς αμφιβολία, ήταν γνωστό ότι η αντίδραση σε αυτή τη μεγάλη πράξη θα ήταν μεγάλη… Έπρεπε

να δηλώσουμε στους ανθρώπους ότι η παλαιστινιακή υπόθεση δεν πρόκειται να πεθάνει».

Ο Al Hayya και άλλα στελέχη της Χαμάς, όπως αναφέρεται, απορρίπτουν την ιδέα ότι το βασικό είναι οι ίδιοι να κυβερνούν τη Γάζα, αντ’ αυτού εκφράζουν την υποστήριξή τους προς μια «ατέρμονη σύγκρουση με το Ισραήλ». «Ελπίζω ότι η κατάσταση πολέμου με το Ισραήλ θα γίνει μόνιμη σε όλα τα σύνορα και ότι ο αραβικός κόσμος θα σταθεί δίπλα μας» δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα ο σύμβουλος για ζητήματα μέσων ενημέρωσης της Χαμάς Taher El Nounou.

«Ο στόχος της Χαμάς δεν είναι να διευθύνει τη Γάζα και να της φέρνει νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και άλλα τέτοια» σημείωσε ο al-Hayya και κατέληξε: «Αυτή η μάχη δεν ήταν επειδή θέλαμε καύσιμα ή εργάτες… Δεν είχαμε ως επιδίωξη να βελτιώσουμε την κατάσταση στη Γάζα. Αυτή η μάχη είναι για να ανατρέψουμε πλήρως την κατάσταση».

Keywords
Αναζητήσεις
chamas-elpizoume-se-monimo-polemo-me-to-israil-den-mas-endiaferei-na-feroume-nero-i-revma-sti-gaza.htm
Τυχαία Θέματα