Χαιρετισμοί Φίλη-Σκανδαλίδη στο συνέδριο της Ν.Δ.


Ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, στον χαιρετισμό του στο συνέδριο της Ν.Δ. επικεντρώθηκε στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Αθήνα και στους επικεφαλής των θεσμών, ενώ ο βουλευτής, εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης τόνισε ότι συμφωνεί πως “μας ενώνει ένα καλύτερο αύριο η Ελλάδα”.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φίλης, σημείωσε ότι “η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσει όσα έχει συμφωνήσει. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Είναι αναγκαίο

η πολιτική ζωή της χώρας να ξεφύγει από τον αντιπολιτευτισμό και να αναζητηθεί η προοπτική συναινέσεων. Η υιοθέτηση ακραίων θέσεων, όπως η ξενοφοβία και η πριμοδότηση των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, υπονομεύουν τη Δημοκρατία και ενισχύουν την ακροδεξιά παλαιάς και νέας κοπής”.

Κατά τον υπουργό Παιδείας, μόνο ένα ανασυγκροτημένο και ανανεωμένο δημόσιο μπορεί να σχεδιάσει την ανάπτυξη, δίνοντας βεβαίως χώρο και στην ιδιωτική πρωτοβουλία. “Η ανασυγκρότηση του πολιτικού συστήματος αποτελεί μείζον ζήτημα για τη νέα μεταπολίτευση. Η σύγχρονη Αριστερά έχει αναδειχθεί ως ο ένας πόλος της πολιτικής ζωής της χώρας. Πολιτικά έτοιμος να αναζητήσει συνθέσεις, για να αντιμετωπιστούν τα μείζονα θέματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να πρωταγωνιστήσει στη δύσκολη πορεία για την ανάκαμψη της χώρας”, ανέφερε ο Νίκος Φίλης.

Εστιάζοντας στο κείμενο της πρόσκλησης της Νέας Δημοκρατίας, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, τόνισε πως προσυπογράφει τη θέση πως “μας ενώνει ένα καλύτερο αύριο η Ελλάδα”.

Ο βουλευτής και πρώην υπουργός σημείωσε ότι η χώρα είναι σε ασφυξία και πορεύεται χωρίς πυξίδα. “Η αδυναμία διαχείρισης του προσφυγικού και η μεγάλες καθυστερήσεις στην εφαρμογή της συμφωνίας παραπέμπει σε μία χώρα που βρίσκεται σε περιδίνηση. Η χώρα, με ευθύνη του κ. Τσίπρα, έχει υπογράψει ένα βαρύ μνημόνιο και εν πολλοίς ανεφάρμοστο. Η κυβέρνηση συνεργασίας του 2012 είχε θετικά αποτελέσματα για εκείνη τη συγκυρία. Η ανάγκη να σωθεί η χώρα μας έφερε στο ίδιο μετερίζι. Σήμερα ζούμε το χάσιμο του χρόνου. Η εθνική συνεννόηση δεν είναι για εμάς ανάγκη ενός κόμματος. Είναι επείγουσα ανάγκη. Δε χρειάζεται η χώρα τέταρτη εκλογική αναμέτρηση”, επεσήμανε και ανέφερε πως το σύνολο των κομμάτων δεν ανταποκρίθηκε μέχρι τώρα στην ανάγκη μίας ουσιαστικής αλλαγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα