ΧΑ: Ξεκινούν σήμερα στη Νέα Υόρκη οι παρουσιάσεις της ΕΧΑΕ

Σήμερα ξεκινούν οι παρουσιάσεις της ΕΧΑΕ στη Νέα Υόρκη που αναμένεται να ενισχύσουν την προσέλκυση κεφαλαίων, καθώς ο βραχυπρόθεσμος ορίζοντας δείχνει να έχει ξεκαθαρίσει για την ελληνική οικονομία.

Αυτό ενδέχεται να εκμεταλλευτούν και οι ξένοι, ανεβάζοντας τις κεφαλαιοποιήσεις, προσωρινά τουλάχιστον, ώστε να μπορούν να ρευστοποιήσουν από υψηλότερα επίπεδα.

Η αγορά έπιασε τις 1328 μονάδες χθες

Τρίτη συμπληρώνοντας ένα θετικό σερί 24% από τα χαμηλά της 19ης Μαΐου και απέχοντας λιγότερο από 40 μονάδες από τα υψηλά έτους.

Η ζώνη του 4,37 προσδιορίζει την αντίσταση του FTSE 25 που, αν διασπαστεί, θα οδηγήσει σε νέο υψηλό έτους.

Στο roadshow της ΕΧΑΕ, μεταξύ άλλων, οι Χρήστος Μεγάλου, Κώστας Αδαμόπουλος, Πόλα Χατζησωτηρίου, Δημήτρης Κωστόπουλος, Michal Houst, Πετρος Τζανετάκης, Αν. Καλλιτσάντσης, Ηλίας Αθανασίου, Δημήτρης Παπαδόπουλος συγκαταλέγονται μεταξύ αυτών που θα δώσουν το παρών στις ΗΠΑ.

Εικοσιπέντε ελληνικές εισηγμένες συμμετέχουν στις παρουσιάσεις. Στις πρώτες θέσεις από πλευράς αριθμού συναντήσεων είναι οι τράπεζες. Τα ραντεβού μεταξύ στελεχών των εισηγμένων και ξένων διαχειριστών που έχουν ήδη προγραμματισθεί είναι περισσότερα από 500!

Στην εκδήλωση αναμένεται να μεταδοθεί μήνυμα από τον Αντώνη Σαμαρά ενώ στις ΗΠΑ αναμένεται να βρεθεί τόσο ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Χ. Σταϊκούρας αλλά και υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΕΚΑ.

Original article: ΧΑ: Ξεκινούν σήμερα στη Νέα Υόρκη οι παρουσιάσεις της ΕΧΑΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα