Χ.Α.: Προεξοφλούν θετική απόφαση τη Δευτέρα για Ελλάδα

(upd) Αυτό που ζητούσε επίμονα  η αγορά  ήταν μια θετική απόφαση για την Ελλάδα. Δυστυχώς,τέτοια απόφαση δεν υπάρχει. Παραπέμπεται η όλη υπόθεση τη Δευτέρα και όπως φαίνεται οι επενδυτές προεξοφλούν μια θετική απόφαση, αφού ο γενικός δείκτης “μαζεύει” τις πρωινές απώλειες κοντά στο 3% και διαπραγματεύεται στο -0,20%.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης υποχωρεί 0,25% στις 818 μονάδες, με το τζίρο να κυμαίνεται στα 33 εκατ. ευρώ. Οι τράπεζες

υποχωρούν 2,23%, με τις ΕΤΕ και Τρ. Πειραιώς να υποχωρούν 3%. Από το σύνολο των μετοχών 54 μετοχές είναι ανοδικές και 60 πτωτικές.

Η σημερινή λοιπόν συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο, είναι μόνο για ψύχραιμους και “ψαγμένους” , καθώς η απογοήτευση μπορεί να οδηγήσει τις τιμές χαμηλά, σε επίπεδα όμως, που όσοι θα ποντάρουν σε θετική απόφαση για την Ελλάδα τη Δευτέρα, να βγούν πολύ κερδισμένοι.

Ειδικά στις τράπεζες, θα “παίξει” ούτως ή άλλως και το θέμα της επαναγοράς ομολόγων που θα αποφασιστεί στο επόμενο eurogroup. Αν δεν υπάρξουν διευκρινήσεις σχετικά με το πόσο θα κοστίσει και πάλι στις ελληνικές τράπεζες αυτό το “ιδιωτικό κούρεμα”, οι μετοχές θα είναι έρμαια διάφορων φημών.

Απώλειες 2,74% σημειώνει ο Γενικός Δείκτης στις 798,74 μονάδες. Στα 8,8 εκ. ευρώ ο τζίρος.

Χθες, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 821,23 μονάδες με οριακή άνοδο+0,04%. Στις 276,54 μονάδες διαμορφώθηκε ο τραπεζικός δείκτης με πτώση 2,54% και στις 292,75 ο FTSE 20 με πτώση 0,62.

BANKWARS.GR: ΧΘΕΣΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑ

Τα σενάρια της επόμενης μέρας Αναλυτικότερα λοιπόν και για να επικεντρωθούμε στις βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες προβλέψεις και σενάρια, και ξεκινώντας από την ανοδική αντίδραση της αγοράς στις τελευταίες συνεδριάσεις αυτό στο οποίο συμφωνούν όλοι είναι πως, αν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από την εκταμίευση της δόσης, τότε το Χ.Α. δύσκολα θα βρει θετικό momentum.

Μπερδεμένοι οι αναλυτές Από την άλλη ωστόσο, και όπως εξ αρχής αναφέρθηκε, υπάρχουν στον κύκλο των συναλλαγών οι δυνάμεις στήριξης που για πολλούς και διαφόρους λόγους θέλουν ή εν πάση περιπτώσει κρίνουν πως η γραμμή των 800 μονάδων αποτελεί δίκαιο σημείο αποτίμησης και συνεπώς αξίζει τον κόπο (και το χρήμα που απαιτείται) για να διασωθεί. Από την αύριο φυσικά πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει στην περίπτωση που υπάρξει μη αναμενόμενη εξέλιξη, όμως τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι τέτοια που δικαιολογούν μια αποκλιμάκωση της μεταβλητότητας. Πάντως το γεγονός ότι οι γνωστοί-άγνωστοι short sellers του Χ.Α. δεν δείχνουν και μεγάλη διάθεση για short covering δείχνει πως οι μεγάλοι παίκτες κάτι βλέπουν και κάτι περιμένουν, αλλά αυτό φυσικά είναι άποψή τους και δεν μπορεί να προσμετρηθεί ως πραγματική παράμετρος. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που προκύπτει είναι πως, το Χ.Α. βρίσκει πατήματα που μένει να αποδειχτεί αν θα οριοθετήσουν ένα ανοδικό μονοπάτι το επόμενο διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα