Χ. Σβόμποντα: Η πραγματική νίκη της ελληνικής προεδρίας θα είναι η κατάργηση της τρόικας

12:30 8/1/2014 - Πηγή: BankWars

Η πραγματική νίκη της Ελλάδας στην προεδρία της Ε.Ε. θα είναι η κατάργηση του θεσμού της τρόικας, επισημαίνει σε γραπτό του μήνυμα ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο με αφορμή την επίσημη ανάληψη της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε.

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά, «προτρέπω την ελληνική προεδρία να καταδείξει με σαφήνεια την πραγματικότητα της αποτυχίας του θεσμού της τρόικας και της παραίσθησης της λιτότητας στην οποία πολλοί ηγέτες ακόμη πιστεύουν. Αν οι τρόικες καταργηθούν κατά τη διάρκεια αυτής της προεδρίας

αυτό θα ήταν μια πραγματική νίκη και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη».

Ο Χάνες Σβόμποντα υπογραμμίζει ότι κανείς δεν σταμάτησε αυτή την αποτυχία γιατί δεν υπήρχε δημοκρατικός έλεγχος, στοιχείο αναπόσπαστο των ευρωπαϊκών αξιών. Ζήτησε επίσης στην επόμενη ημέρα, η Κομισιόν να είναι αυτή που θα αναλάβει την πλήρη ευθύνη των μνημονίων και των προγραμμάτων.

Καθώς μάλιστα ο πρόεδρος Μπαρόζο βρίσκεται στην Αθήνα, του εφιστά την προσοχή να αδράξει την ευκαιρία για να δει ποιες είναι πραγματικά οι συνθήκες ζωής στην Ελλάδα, τη στιγμή που η βάρβαρη λιτότητα έχει ρίξει το μισό πληθυσμό κάτω από το όριο της φτώχειας.

Original article: Χ. Σβόμποντα: Η πραγματική νίκη της ελληνικής προεδρίας θα είναι η κατάργηση της τρόικας.

Keywords
Τυχαία Θέματα