ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΣΑΜΑΡΑ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ!

Τα εύσημα στην κυβέρνηση Σαμαρά για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων δίνει, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η Ελλάδα, από τις εκλογές του Ιουνίου και μετά, με την κυβέρνηση Σαμαρά, έχει για πρώτη

φορά πάρει στα σοβαρά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, έχει μειώσει αισθητά το έλλειμμά της, έχει μειώσει το κόστος των μισθωτών υπηρεσιών».

Ο γερμανός αξιωματούχος αναφέρθηκε σε Ιρλανδία και Πορτογαλία λέγοντας πως «έχουν κάνει μεγάλες προόδους και αποκτούν σταδιακά πρόσβαση στις χρηματαγορές».

Σε όλες αυτές τις θετικές κατ’ αυτόν εξελίξεις εκτός από το ρόλο των κρατών μελών εξήρε και το ρόλο της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του τρόπου με τον οποίο χειρίζεται την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.

«Οι μεταρρυθμίσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο και έχουμε πετύχει προόδους. Όμως παραμένει μία μεγάλη πρόκληση- και για τον ελληνικό λαό. Και η Ισπανία έκανε πραγματικά καλή δουλειά και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της». είπε.

Επιπλέον αναφέρθηκε στον μηχανισμό ESM: «Ενισχύσαμε την Ευρώπη, με το μηχανισμό ESM δημιουργήσαμε ένα νέα δημοσιονομικό φορέα και με το δημοσιονομικό σύμφωνο πετύχαμε την αυστηρότερη δημοσιονομική εποπτεία. Εδώ και λίγο καιρό έχουμε πετύχει και μία κατ’ αρχάς συμφωνία επί του νομικού πλαισίου για μία κοινή τραπεζική εποπτεία. Αυτό σημαίνει ότι βήμα βήμα προχωράμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα