«Μπλόκο» της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην αλλαγή εκπροσώπων του ΤΧΣ στις τράπεζες

ΑΠΟ ΤΗΝ “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”: «Μπλόκο» στην απόφαση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την αντικατάσταση των εκπροσώπων του στα Δ.Σ. των συστημικών τραπεζών βάζει η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού απέρριψε την απόφαση της διοίκησης του ΤΧΣ για την αντικατάσταση των εκπροσώπων του στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών από ταμ μέλη της Εκτελεστικής

Επιτροπής και τον Οικονομικό Διευθυντή του ΤΧΣ.

Υπενθυμίζεται ότι το ΤΧΣ σε σχετική ανακοίνωσή του διευκρίνιζε πως «η αντικατάσταση γίνεται στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης της άμεσης επικοινωνίας και συνεργασίας με τις Διοικήσεις των Τραπεζών και με γνώμονα την αποτελεσματική διαχείριση των θεμάτων που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του ΤΧΣ, σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο».

Αν η απόφαση του ΤΧΣ υλοποιείτο, τότε το νέο μέλος θα μετείχε σε μία τράπεζα γνωρίζοντας όλες τις ευαίσθητες πληροφορίες και για τις άλλες τράπεζες και, έτσι, ο διακριτός ρόλος μεταξύ εκπροσώπων και Εκτελεστικής Επιτροπής θα χανόταν, δημιουργώντας ζητήματα σύγκρουσης συμφερόντων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Καθημερινής», ο αρχικός σχεδιασμός του ΤΧΣ προέβλεπε ότι η διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου, κ. Αναστασία Σακελλαρίου, θα μετείχε στο Δ.Σ. της Τρ. Πειραιώς, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος κ. Γιώργος Κουτσός στο Δ.Σ. της Eurobank, ο κ. Γιώργος Γάγαλης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΤΧΣ, στο Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας και ο κ. Γιάννης Κυριακόπουλος, οικονομικός διευθυντής του ΤΧΣ, στο Δ.Σ. της Alpha Bank.

Όπως αναφέρει η «Κ», σοβαρές αιτιάσεις για την κίνηση του ΤΧΣ εξέφρασαν από την πρώτη στιγμή η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν, η τρόικα, η εγχώρια Επιτροπή Ανταγωνισμού, αλλά και η ΤτΕ.

Η άτυπη παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού υποχρέωσε το ΤΧΣ σε στροφή 180 μοιρών καθώς, σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Καθημερινής», χθες συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου και συζητήθηκε η απόρριψη εκ μέρους της Επ. Ανταγωνισμού της πρότασης για αντικατάσταση των εκπροσώπων του στα Δ.Σ. των τραπεζών. Η ακύρωση της σχετικής απόφασης αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως σήμερα, με νεότερη ανακοίνωση από το ΤΧΣ.

Original article: «Μπλόκο» της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην αλλαγή εκπροσώπων του ΤΧΣ στις τράπεζες.

Keywords
Τυχαία Θέματα