Μπλακ άουτ από βραχυκύκλωμα σε μετασχηματιστή στον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στον Ασπροπυργο

07:19 8/2/2021 - Πηγή: BankWars

Μπλακ άουτ το βράδυ της Κυριακής σε πολλές περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου.

Οι περιοχές που επηρεάστηκαν ήταν του κέντρου της Αθήνας, του Πειραιά, των Δυτικών προαστίων καθώς και περιοχές των νομών Κορινθίας, Αργολίδας, Λακωνίας Μεσσηνίας και Αρκαδίας.

Χωρίς ρεύμα έμειναν το Περιστέρι, το Αιγάλεω, το Παλαιό Φάληρο, το Ίλιον, η Πετρούπολη, η Καλλιθέα,

η Νίκαια, το Αιγάλεω, το Κερατσίνι, το Χαϊδάρι, η Νέα Σμύρνη, η Σαλαμίνα, τα Μέγαρα, το Θησείο. Επίσης, σύμφωνα με αναφορές στο σκοτάδι είναι Σπέτσες και Πόρος.

Η διακοπή ρεύματος οφείλεται σε πυρκαγιά που ξέσπασε στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου στα νεόκτιστα Ασπροπύργου.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής – 4 οχήματα με 12 πυροσβέστες – βρίσκονται και επιχειρούν στο σημείο ενώ τα στελέχη του ΑΔΜΗΕ αποκατέστησαν την ηλεκτροδότηση τα ξημερώματα Δευτέρας.

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, μεικτό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ και του ΠΣ, μετέβη στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε υποσταθμό της ΑΔΜΗΕ στα νεόχτιστα Ασπροπύργου, για τη διερεύνηση των αιτιών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΔΕΔΔΗΕ γύρω στη 01.30 ανέφερε ότι στην Αττική επανηλεκτροδοτήθηκαν το κέντρο της Αθήνας και οι περιοχές Αιγάλεω, Κορυδαλλός, Πειραιάς, Φάληρο  Νέα Σμύρνη, Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα και Μέγαρα. Στην Πελοπόννησο οι περιοχές Κόρινθος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη και Καλαμάτα όπως επίσης και η Αίγινα, Πόρος και Αγκίστρι.

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η ΔΕΗ αναφέρει:

“Πυρκαγιά εκδηλώθηκε απόψε, στις 11.05 μ.μ. στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ που βρίσκεται στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές, με αποτέλεσμα το ΚΥΤ να τεθεί εκτός λειτουργίας.

Από τη βλάβη επηρεάστηκε το κέντρο της Αθήνας, ο Πειραιάς, περιοχές της Δυτικής Αττικής καθώς και της Πελοποννήσου. Αυτή τη στιγμή καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ με την ηλεκτροδότηση να έχει ήδη αποκατασταθεί στις περισσότερες περιοχές της Αττικής και στο σύνολο του δικτύου υψηλής τάσης στην Πελοπόννησο.

Στο σημείο έχουν μεταβεί ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας και ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, συνοδεία αρμοδίων στελεχών της Διοίκησης του Διαχειριστή.

Keywords
Τυχαία Θέματα