ΙΤΑΛΙΑ: Ο Μπερσάνι κλείνει την…πόρτα σε συνεργασία με Μπερλουσκόνι – Προς νέες εκλογές;

«

(upd)Απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλες πολιτικές δυνάμεις ο Μπερσάνι, κλείνοντας ουσιαστικά την …πόρτα στον Μπερλουσκόνι.

Ο ηγέτης της κεντροαριστεράς, δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ότι αν και η συμμαχία του βγήκε πρώτη, δεν είναι ο νικητής των ιταλικών εκλογών, ενώ χαρακτήρισε τα αποτελέσματα “καμπανάκι¨για το σύνολο της Ευρώπης.

«Πρώτα το πρόγραμμα και μετά οι συμφωνίες», είπε ο Μπερσάνι, εξηγώντας ότι «θα απευθυνθεί στο κοινοβούλιο».

Είναι σαφές πάντως ότι το μήνυμα του Μπερσάνι έχει κύριο αποδέκτη το κίνημα του Γκρίλο

με την επίγνωση ότι η μπερλουσκονική συμμαχία μπορεί να μην συνεργασθεί στην έγκριση νόμων που να αφορούν παραδείγματος χάρη την έγκριση νόμου που να θεσπίζει το ασυμβίβαστο επιχειρηματικής και πολιτικής δραστηριότητας.

«Τώρα οι βουλευτές και γερουσιαστές του Γκρίλο πρέπει να μας πουν τι θέλουν να κάνουν για την χώρα», είπε ο Μπερσάνι.

Επισήμως ο Γκρίλο έχει δηλώσει ότι «δεν εννοεί να συναινέσει σε υπόγειες συμφωνίες» και ότι «για την πολιτική τάξη είναι η αρχή του τέλους». Πολλοί νεοεκλεγέντες βουλευτές του όμως έχουν δηλώσει πρόθυμοι να αξιολογήσουν μεμονωμένα τις όποιες προτάσεις.

Ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός ζήτησε νωρίτερα, χρόνο να εξετάσει συμφωνία με την κεντροαριστερά του Μπερσάνι, ενώπιον του αδιεξόδου που προέκυψε με τις ιταλικές κάλπες, αποκλείοντας ωστόσο συνεργασία με τον Μόντι. «Η Ιταλία πρέπει να κυβερνηθεί, όλα τα κόμματα πρέπει να θυσιάσουν κάτι» λέει ο Μπερλουσκόνι, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο νέας προσφυγής στις κάλπες.

«Η Ιταλία δεν πρέπει να μείνει ακυβέρνητη» είπε ο καβαλιέρε, δηλώνοντας ανοικτός στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Μπερσάνι αλλά αποκλείοντας συνεργασία με τον Μόντι.

«Τα αποτελέσματα των εκλογών αντικατοπτρίζουν την λαϊκή δυσαρέσκεια με τα μέτρα λιτότητας του Μόντι» είπε ο Μπερλουσκόνι. Όσον αφορά στον κίνδυνο αναταραχής στα χρηματιστήρια, ο Μπερλουσκόνι είπε «ότι δεν ανησυχεί για την αντίδραση των αγορών».

Keywords
Τυχαία Θέματα