Μπαργιώτας (Ποτάμι): Χάσμα γενεών μεταξύ των παλαιών και των μελλοντικών συνταξιούχων

15:24 7/5/2016 - Πηγή: BankWars


Ο βουλευτής του Ποταμιού Κωνσταντίνος Μπαργιώτας από το βήμα της Βουλής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δημιουργεί χάσμα γενεών μεταξύ των παλαιών και μελλοντικών συνταξιούχων με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, “δημιουργείτε χάσμα γενεών μεταξύ των παλαιών και των μελλοντικών συνταξιούχων, που θα έχουν την ατυχία να βγουν στη σύνταξη μετά το 2018”, δημιουργείτε χάσμα γενεών.

Στην τοποθέτησή του ο βουλευτής του Ποταμιού ανέφερε ότι η κυβέρνηση

επιλέγει να επιβάλει οριζόντια μέτρα και να κάνει περικοπές. “Δεν εξετάζετε ούτε Ταμείο, ούτε εισφορές, ούτε ποιος έχει πληρώσει τι και πόσα. Στην πράξη αποτελειώνετε την ήδη κλονισμένη εμπιστοσύνη των εργαζομένων”, είπε χαρακτηριστικά.

Στα σχέδια της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αντιπρότεινε το σύστημα τριών πυλώνων του Ποταμιού.

“Όσον αφορά την κυρία σύνταξη, η διάφορα της πρότασης μας είναι ο υπολογισμός σύνταξης με βάση τις εισφορές. Όσο αυξάνεται η εισφορά και ο εργασιακός βίος αυξάνεται και η σύνταξη αναλογικά. Η μεταρρύθμιση είναι πέρα από τις επιδιώξεις των κυβερνήσεων που είχαμε τα τελευταία χρόνια. Έχει και χρονικά πολύ κοντούς οριζόντες”.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Μπαργιώτας υπογράμμισε πως “ως κυβέρνηση στέλνετε το πρόβλημα μπροστά. Ο διάλογος ήταν προσχηματικός, δεν έγινε. Ούτε επί κυβέρνησης Σαμαρά, αλλά ούτε και τώρα. Εμείς λέμε πως ούτε αυτό το νομοσχέδιο είναι η βάση για συζήτηση. Έχει επιδιώξεις που δεν πρόκειται να υλοποιηθούν”.

Keywords
Τυχαία Θέματα