Μπαράζ αντιδράσεων για το κλείσιμο των ΔΟΥ- Εχτισαν την είσοδο της εφορίας στην Κάρυστο

Υπό κατάληψη βρίσκεται το κτίριο της ΔΟΥ Καρύστου, όπου στεγάζεται η εφορία της περιοχής και όπως μετέδωσε το evianews.com, οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και υποστηρίζουν πως με μία τέτοια ενέργεια εκτός από την ταλαιπωρία, θα «νεκρώσει» και την περιοχή τους.

Μάλιστα, αλυσόδεσαν την πόρτα, τοποθέτησαν πλάκες Καρύστου και έχτισαν την είσοδο.

Την έντονη αντίδραση των κατοίκων και της δημοτικής αρχής Αιγάλεω προκάλεσε η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να κλείσει την εφορία της περιοχής.

Μετά από κάλεσμα του δημοτικού συμβουλίου,

κάτοικοι της περιοχής βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στη συμβολή των οδών Αλατσάτων και Κηφισού, ενώ και απορριμματοφόρα απέκλεισαν την πρόσβαση στο σημείο που βρίσκεται η εφορία Αιγάλεω. Οπως έγινε γνωστό ενώ αρχικά είχε αποφασιστεί να κλείσει η εφορία Χαϊδαρίου και να παραμείνει αυτή του Αιγάλεω, με νέα εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών ανακοινώθηκε ότι τελικά θα συμβεί το αντίστροφο.

Από χθες είναι υπό κατάληψη οι ΔΟΥ Δεσκάτης Γρεβενών, Καλλονής Λέσβου, Αταλάντης Φθιώτιδος, Κυπαρισσίας Μεσσηνίας, Καρύστου Ευβοίας, Λεωνιδίου Αρκαδίας, Μοιρών Ηρακλείου, Πύλου και Νάουσας.

«Λουκέτο» έβαλαν χθες 51 εφορίες σε όλη την Ελλάδα, ενώ από τις 18 Μαρτίου 2013 θα ανασταλεί η λειτουργία ακόμη 20 ΔΟΥ στα νησιά. Σύμφωνα με το Μνημόνιο μέχρι το τέλος Ιουνίου θα λειτουργούν σε όλη τη χώρα… 120 εφορίες έναντι των 290 ΔΟΥ που λειτουργούσαν το 2011. Εφόσον οι δήμοι των περιοχών στις οποίες καταργούνται οι εφορίες έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τις απαιτούμενες λειτουργικές δαπάνες, στη θέση των εφοριών που καταργούνται θα λειτουργήσουν Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων. Μέχρι τότε όμως χιλιάδες πολίτες των περιοχών αυτών θα ταλαιπωρούνται, καθώς θα είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιούν διαδρομές πολλών χιλιομέτρων για να προσέλθουν στις εφορίες στις οποίες μεταφέρθηκαν οι αρμοδιότητες των υπηρεσιών που καταργήθηκαν και να διεκπεραιώσουν τις φορολογικές τους υποθέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα