Μπανγκλαντές: Νεκρός ο εγκέφαλος της επίθεσης σε καφέ στην Ντάκα

Νεκρός είναι ο εγκέφαλος της επίθεσης που είχε πραγματοποιηθεί σε καφέ στην Ντάκα την 1η Ιουλίου και στην οποία είχαν σκοτωθεί 22 άνθρωποι, μεταξύ τους 18 ξένοι, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία του Μπανγκλαντές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία κατά τη διάρκεια επιχείρησης κοντά στην Ντάκα σκοτώθηκαν τρεις τζιχαντιστές, ανάμεσά τους ο ισλαμιστής που θεωρείται ο εγκέφαλος της επίθεσης στο καφέ.

Ανταλλαγές πυρών σημειώνονταν επί μια ώρα μεταξύ των αστυνομικών και των τζιχαντιστών. Οι εξτρεμιστές είχαν οχυρωθεί σε μια

κρυψώνα στο Ναραγιανγκάν, μια περιοχή 25 χλμ. νοτίως της Ντάκα, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματικό της αστυνομίας, τον Σανουάρ Χοσάιν.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο Ταμίμ Τσουντχούρι, ο οποίος έχει διπλή υπηκοότητα, καναδική και μπανγκλαντεσιανή, και αναζητείτο μετά την επίθεση στη Ντάκα.

“Ο Ταμίμ Τσουντχούρι είναι νεκρός. Είναι ο εγκέφαλος της επίθεσης στη (συνοικία) Γκουλσάν και ο αρχηγός της JMB” (της οργάνωσης Τζαμαγετούλ Μουτζαχιντίν Μπανγκλαντές), πρόσθεσε ο αξιωματικός.

Η εκτός νόμου εγχώρια ισλαμιστική οργάνωση JMB κατηγορείται για τον φόνο δεκάδων ξένων, όπως και μελών θρησκευτικών μειονοτήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα