“Μπανάλ, άχρωμος και άνευρος ο Ολάντ” – Ο γαλλικός Τύπος “κατασπαράζει” τον Γάλλο Πρόεδρο

Άχρωμη, άνευρη και άγευστη ήταν η 45λεπτη εφ΄όλης της ύλης τηλεοπτική συνέντευξη του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, όπως …πικρόχολα σχολιάζει ο γαλλικός Τύπος.

Τα γαλλικά ΜΜΕ δεν είδαν με …”καλό μάτι” την εφ’όλης της ύλης συνέντευξη του Φρανσουά Ολάντ, η οποία δόθηκε με το βλέμμα στη φθίνουσα δημοτικότητα του γάλλου προέδρου και με κεντρικό σημείο την επαναφορά του φόρου 75% για τα υψηλά εισοδήματα με διαφορετική μορφή.

Τι έγραψαν οι εφημερίδες:

O Oλάντ «έδωσε πολλή από τη φιλοσοφία του, αλλά λίγες λεπτομέρειες» γράφει

η Monde. To βράδυ της Πέμπτης, υποστηρίζει, ο πρόεδρος δεν είπε στους Γάλλους πόσο θα παρέμβει στις συντάξεις και τα κοινωνικά επιδόματα «και απλά ανακοίνωσε ξανά τις πολιτικές του, αλλά για τα μέτρα θα πρέπει να περιμένουμε κι άλλο».

Με πρωτοσέλιδο τον Ολάντ, η Liberation κυκλοφορεί την Παρασκευή λέγοντας: «Μέχρι τώρα, όλα πάνε στραβά». Και εξηγεί ότι ενώπιον της κρίσης και της ανεργίας, ο γάλλος πρόεδρος είπε ότι έχει βάλει στη θέση του όλα τα εργαλεία και δεσμεύτηκε σε ορίζοντα διετίας: «Εμπρός για το 2015!», λέει λοιπόν.

«Κανείς δεν περίμενε συγκλονιστικές ανακοινώσεις, αλλά τουλάχιστον κάτι παραπάνω από αντιδράσεις απέναντι στην κρίση -και μετά από μία ώρα, δεν υπήρχε ούτε το ένα ούτε το άλλο» γράφει η εφημερίδα. Οι δύο χαρακτηρισμοί που δίνει στη συνέντευξη είναι «άνοστη και μπανάλ».

H Figaro από την πλευρά της γράφει ότι η γαλλική προεδρία είχε προειδοοιήσει πως δεν θα υπήρχαν μεγάλες εξαγγελίες στην συνέντευξη. «Πιστός στους μέχρι τώρα τόνους που έχει κρατήσει, ο Ολάντ δεν είπε καμία λέξη πιο φωναχτά από την άλλη και ουσιαστικά είπε πως μία πολιτική που σήμερα δεν λειτουργεί, ίσως λειτουργήσει κάποια μέρα» γράφει.

Τις χαμηλές προσδοκίες των Γάλλων επισημαίνει και η Humanite, αλλά διαπιστώνει ότι η ρητορική που είχε «προσεκτικά ετοιμάσει το προεδρικό μέγαρο αποδείχθηκε κενή». Οι αναφορές του Ολάντ εναντίον της ανεργίας είναι «σιωπηρές μπροστά στις κραυγές οργής σε όλη τη χώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα