Μπαλάκι του πιγκ πογκ Γερμανίας – ΔΝΤ το ελληνικό χρέος – Φρένο στις επενδύσεις από τους δανειστές

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν αναμένεται να αποφασίσει για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης πριν τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία, το φθινόπωρο του 2017, δήλωσε στο Bloomberg

Ευρωπαίος αξιωματούχος, που θέλησε να τηρήσει την ανωνυμία του.
Στο Βερολίνο, δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που ζητούν διεξαγωγή νέας ψηφοφορίας στη Bundestag, σχετικά με την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα, σε περίπτωση που το ΔΝΤ αποφασίσει να μη συμμετέχει στο πρόγραμμα, πιέζοντας την κυβέρνηση Μέρκελ, την οποία εμμέσως πλην σαφώς κατηγορούν ότι τους εξαπάτησε, παίρνοντας τη θετική τους ψήφο, δεδομένης της συμμετοχής του ΔΝΤ.

Η διαρροή της πληροφορίας, έρχεται λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις Σόιμπλε ότι το θέμα του ελληνικού χρέους θα συζητηθεί μετά το 2018.

Το ΔΝΤ από την πλευρά του, είναι αδύνατο να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση της Ελλάδας, όσο το χρέος της δεν κρίνεται βιώσιμο. Και για να γίνει βιώσιμο, θα πρέπει η Γερμανία να δεχθεί την αναδιάρθρωσή του – ρύθμιση, κάτι που φαίνεται πως θα εξετάσει, μετά τις εκλογές του 2017.

Τα παραπάνω σενάρια, λειτουργούν έντονα αρνητικά τόσο για την κυβέρνηση η οποία “βλέπει” ρύθμιση του χρέους μέχρι το τέλος του 2016, όσο – και κυρίως – για την ελληνική οικονομία, η οποία είναι αδύνατον να προσελκύσει επενδύσεις, αν δεν προηγηθεί η εγγύηση των δανειστών (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, α΄ρα δεν υπάρχουν κίνδυνοι για τις επενδύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα