Μπαίνει στην Play του Π. Γερμανού η Third Point

Ως μέτοχος μειοψηφίας εισέρχεται το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο Third Point στην Play του Π. Γερμανού.

Το fund απέκτησε ποσοστό 10% της Ρ4 Sp. (στην οποία βασικοί μέτοχοι είναι η Tollerton του Πάνου Γερμανού και η αγγλικών συμφερόντων Novator Partners), η οποία ελέγχει την πολωνική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Play.

Η

Third Point μέσω συμμετοχής της στην Tollerton είναι σήμερα μέτοχος με ποσοστό 10% της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, αποκτώντας το ποσοστό του ομίλου όμιλος Ρέστη που αποχώρησε από την Play.

Η Ρ4 προ ημερών ολοκλήρωσε επιτυχώς έκδοση ομολογιακού δανείου συνολικού ύψους 900 εκατ.ευρώ, η οποία υπεκαλύφθηκε κατά 7 φορές. Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχαν στελέχη του ομίλου Olympia, το ομολογιακό δάνειο της Ρ4 «έσπασε» σε τρεις σειρές, δύο σε ευρώ και ζλότι και μια σε ευρώ. Η πρώτη -secured- ομολογιακή έκδοση, λήξης 01/02/2019, “κλείδωσε” με επιτόκιο 5,25% και η δεύτερη -non secured- έκδοση και λήξης 01/08/2019, “κλείδωσε” με επιτόκιο 6,50%. Εκδότες ήταν οι Play Finance 2 S.A. και Play Finance 1 S.A., book runners ήταν οι JP Morgan και BofA, ενώ για την έκδοση του ομολογιακού δανείου η εταιρεία αξιολογήθηκε θετικά και από τους τρεις μεγάλους οίκους αξιολόγησης (Fitch Ratings με Β+, S&P με Β+ και Moody΄s με Β1.

Το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων που συγκεντρώθηκαν θα κατευθυνθεί για την αναχρηματοδότηση του δανεισμού της Ρ4, ενώ μέρος θα διοχετευθεί για νέες επενδύσεις.

Original article: Μπαίνει στην Play του Π. Γερμανού η Third Point.

Keywords
Τυχαία Θέματα