Αξιοσημείωτα κέρδη στη Wall Street την Πέμπτη

Κέρδη την Πέμπτη στη Wall Street  στον απόηχο της χτεσινής απόφασης της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια τον Ιούνιο, αν και έδωσε  “σήμα” για δύο ακόμη αυξήσεις μέχρι το τέλος του 2023.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,27% στις 34.409 μονάδες, ο S&P 500 κατά 1,22% στις 4.426 μονάδες και o Nasdaq κατά 1,15% στις 13.782 μονάδες.

—Το 10ετές ομόλογο των ΗΠΑ; υποχώρησε κατά πέντε μονάδες βάσης στο 3,73% και το 2ετές κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 4,63%.

ΤΑ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Μικρές απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την απόφαση της ΕΚΤ

ΟΙ ΛΙΑΝΙΚΕΣ ΠΩΛΗΓΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Αυξήθηκαν απροσδόκητα για τους αναλυτές  τον Μάιο οι λιανικές πωλήσεις κατά 0,3%, καθώς οι καταναλωτές προχώρησαν σε αγορές οχημάτων και σειράς άλλων διαρκών αγαθών.

Η ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Έκθεση του υπουργείου Εργασίας σήμερα Πέμπτη, δείχνει ανθεκτική την αγορά εργασίας. Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας έμειναν αμετάβλητες σε 262.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 10 Ιουνίου.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ

Σε πτωτική τροχιά επέστρεψαν τον Μάιο οι τιμές εισαγωγών στις ΗΠΑ, μετά την αύξηση που καταγράφηκε τον Απρίλιο και έσπασε το πτωτικό σερί των προηγούμενων τριών μηνών, καταγράφοντας μάλιστα τη μεγαλύτερη υποχώρηση σε διάστημα τριών ετών, σε μια εξέλιξη που διευκολύνει την προσπάθεια της Federal Reserve να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, οι τιμές εισαγωγών μειώθηκαν κατά 0,6% τον προηγούμενο μήνα, κυρίως λόγω της υποχώρησης των τιμών της ενέργειας και των τροφίμων.

Keywords
Αναζητήσεις
axiosimeiota-kerdi-sti-wall-street-tin-pebti.htm
Τυχαία Θέματα