Αξιωματούχος του ΟΗΕ σε Μόσχα – Κίεβο – Πύραυλοι στα περίχωρα της Οδησσού

22:52 1/4/2022 - Πηγή: BankWars

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ για τις Ανθρωπιστικές Υποθέσεις, ο Βρετανός Μάρτιν Γκρίφιθς, θα επισκεφθεί την Κυριακή τη Μόσχα, προκειμένου να προσπαθήσει να πετύχει μια «ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός» στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. «Θα είναι στη Μόσχα την Κυριακή και μετά θα μεταβεί στο Κίεβο», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής του ΟΗΕ, υπενθυμίζοντας πως του ανατέθηκε

πρόσφατα η αποστολή να «επιδιώξει μια ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία».

«Αυτό σημαίνει ότι δεν εγκαταλείπουμε την προοπτική να σταματήσουν οι μάχες» είτε «στην Υεμένη, στην Ουκρανία, παντού στον κόσμο», συμπλήρωσε ο Γκουτέρες.

«Τόσο η Ρωσική Ομοσπονδία όσο και η Ουκρανία δέχθηκαν να τον υποδεχθούν (…) για την αποστολή του που στοχεύει να πετύχει μια ανθρωπιστική κατάσταση του πυρός», υπογράμμισε, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Έως σήμερα, η Ρωσία αρνείτο κάθε επίσκεψη από έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο του ΟΗΕ που θα είχε ως βασικό θέμα την Ουκρανία.

Πύραυλοι έπληξαν τα περίχωρα της Οδησσού

Τρεις πύραυλοι έπληξαν σήμερα κατοικημένη περιοχή κοντά στην Οδησσό της νότιας Ουκρανίας, σύμφωνα με βιντεοσκοπημένο μήνυμα του κυβερνήτη Μαξίμ Μαρτσένκο, ο οποίος αναφέρει ότι υπάρχουν θύματα από την επίθεση.

«Ο εχθρός εξαπέλυσε επίθεση με τρεις πυραύλους εναντίον ενός οικισμού», δήλωσε, χωρίς να αναφέρει εκτίμηση για αριθμό θυμάτων.

Η Ρωσία έχει αρνηθεί επανειλημμένως πως εξαπολύει επιθέσεις κατά αμάχων στην Ουκρανία.

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν την πόλη Μπούτσα

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν την πόλη Μπούτσα, κοντά στο Κίεβο, ανακοίνωσε ο δήμαρχός της σήμερα.

«Η 31η Μαρτίου θα γραφτεί στην ιστορία της πόλης μας … ως η ημέρα απελευθέρωσής της από τις ρωσικές (δυνάμεις)» ανέφερε ο δήμαρχος Ανατόλι Φεντόρουκ σε ένα βίντεο που φαίνεται ότι έχει γυριστεί έξω από το δημαρχείο της Μπούτσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα