ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ: Σε 10 μέρες ξεκινούν ξανά τα έργα – 25.000 νέες θέσεις εργασίας

Την επανεκκίνηση των αυτοκινητοδρόμων με την έναρξη των πρόδρομων εργασιών σε δέκα μέρες ανακοίνωσε ο υπ. Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης θέτοντας το πλαίσιο της συμφωνίας με τις τέσσερις κοινοπραξίες που κατασκευάζουν τους οδικούς άξονες.

Η κυβέρνηση, επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, επιταχύνει τις διαδικασίες προκειμένου να αναστηθεί ο τεχνικός κλάδος με 25.000 νέες θέσεις εργασίας αλλά και να μη χαθούν πόροι από το ΕΣΠΑ, καθώς τα έργα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το Δεκέμβριο του 2015.

Για να ξεκινήσουν
οι εργασίες καθώς εκκρεμούν οι συμφωνίες με τις τράπεζες, η κυβέρνηση θα καταβάλει αποζημιώσει; 150 εκατ. ευρώ στις κοινοπραξίες των έργων για να ξεκινήσουν τις προκαταρκτικές εργασίες στα έργα. Το ποσό αυτό είναι μέρος μια συνολικής αποζημίωσης ύψους 353,3 εκατ. ευρώ, που θα δοθούν στους εργολάβους για να αποσύρουν τις διεκδικήσεις τους από τα έργα και θα επιβαρύνουν το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.Μέσα στις επόμενες ημέρες, οι κατασκευαστές θα καταθέσουν το πρόγραμμα εργασιών με το οποίο θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ενεργοποίησης των εργοταξίων. Σε πρώτη φάση έτοιμες να λάβουν τις προκαταβολές από τις αποζημιώσεις που θα δώσει η κυβέρνηση για τα έργα είναι η Ολυμπία Οδός (Κορίνθου-Πατρών) και ο αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (Μαλιακός-Κλειδί) καθώς οι τράπεζες έχουν υπογράψει τα ιδιωτικά συμφωνητικά που έχουν συνάψει με το Δημόσιο.Ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία την έναρξη των έργων και δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το ποσό των αποζημιώσεων. Όπως είπε οι εργολάβοι διεκδικούσαν 720 εκατ. ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα