ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ Α.ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΔΕΘ

Πρόγραμμα κοστολογημένο, με λίγες αλλά κρίσιμες για την κοινωνία εξαγγελίες, ετοιμάζεται να ανακοινώσει ο Α.Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη ΔΕΘ. Μεταξύ αυτών που θα ανακοινώσει περιλαμβάνονται:

-Άμεση επαναφορά του ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν – Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα
– Επαναφορά

κατώτατου μισθού 751 ευρώ
– Αποκατάσταση μέρους απωλειών χαμηλότερων συντάξεων
– Κατάργηση ΕΝΦΙΑ – Νέος φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας
– Αφορολόγητο 12.000 ευρώ

– Δημιουργία τράπεζας για την Ανάπτυξη – Ειδικού σκοπού

–Κόκκινα δάνεια δημιουργία ενδιάμεσου φορέα

– Δημιουργία 200.000 θέσεων εργασίας.

– Άμεση πάταξη του φαινομένου της λαθρεμπορίας καυσίμων.

– Παύση ποινικών διώξεων για χρέη προς το δημόσιο

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως αυτές οι δεσμεύσεις είναι εκτός διαπραγμάτευσης, δηλαδή ανεξαρτήτως του πως θα πάει η διαπραγμάτευση αυτές θα εφαρμοστούν άμεσα.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ

Πυρετωδώς εργάζονται στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο όπου θα παρουσιαστούν οι κυριότερες πτυχές του προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μέτρα που ο Α. Τσίπρας έχει ήδη εξαγγείλει ή πού θα ακούσουμε για πρώτη φορά θα βρεθούν στο …”μικροσκόπιο” των δημοσιογράφων που αναμένεται να πιέσουν για απαντήσεις ως προς την κοστολόγηση και την συγκεκριμενοποίηση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Α. Τσίπρας καλείται να αναλύσει και να δώσει απαντήσεις για:

τη δέσμευση για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και πως θα είναι ο νέος φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας που θα θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και με τι αφορολόγητο όριο.

τον τρόπο που θα αρχίσει η σταδιακή αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων, πόσο θα κοστίσει η εξαγγελία αυτή και πού θα βρεθούν τα χρήματα.

το πού θα χρηματοδοτηθούν νέες θέσεις εργασίας και πώς θα δημιουργηθούν αυτές.

την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ που συζήτησε με τον ΣΕΒ και ποια θα είναι η επιβάρυνση του δημοσίου από το «αντάλλαγμα» προς τις ενεργοβόρες βιομηχανίες, προς τις οποίες υπόσχεται μείωση του ρεύματος.

τις εξαγγελίες στα θεσμικά μέτρα, όπως η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η κατάργηση των αντεργατικών νόμων, η κατάργηση των απολύσεων και της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο, αλλά και την αποκατάσταση όσων παρανόμως απολύθηκαν.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΔΕΘ

Στις 11 το πρωί του Σαββάτου θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και εκπροσώπους των εργαζομένων και στη συνέχεια θα κάνει περιοδεία στα περίπτερα.

Στις 19:30 θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» για τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Την Κυριακή, στη 1 το μεσημέρι, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επίσκεψης του κ. Τσίπρα, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθούν την Παρασκευή εργασιακούς χώρους της Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, θα επισκεφθεί το κτίριο της ΕΤ-3 και θα συναντηθεί με τους εργαζομένους, ενώ μία ώρα αργότερα, μαζί με τον υπεύθυνο οικονομικής πολιτικής του κόμματος, Γιάννη Μηλιό, θα πάρει μέρος σε σύσκεψη με εκπροσώπους από κινήματα και κλάδους εργαζομένων που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα