ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Επενδύει 50 εκατ. ευρώ για επέκταση του δικτύου καταστημάτων

Επενδύσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ προγραμματίζει για την τρέχουσα χρήση η εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος, που αφορούν κυρίως στο δίκτυο των καταστημάτων της, συνεχίζοντας την υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος.

Όπως αναφέρθηκε από την πλευρά της διοίκησης, στο πλαίσιο συνάντησης με δημοσιογράφους, το μερίδιο αγοράς της εταιρείας ανέρχεται σε 23% ενώ ο τζίρος το 2012 διαμορφώθηκε στα 1,7 δισ. ευρώ. Η εταιρεία συνεχίζει και κατά την

τρέχουσα χρήση το πρόγραμμα μείωσης τιμών σε κωδικούς προϊόντων της καθώς επίσης και προσφορών. Ειδικότερα, στη χρήση του 2012 και κατά το πρώτο τετράμηνο του 2013 η εταιρεία επένδυσε συνολικά 10 εκατ. ευρώ σε μειώσεις τιμών και προσφορές.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης η αγορά σούπερ μάρκετ παρουσιάζει επιβράδυνση της πτώσης που παρουσίασε κατά την περυσινή χρήση η οποία διαμορφώνεται πλέον σε 4%. Ειδικότερα, στο δίμηνο Απριλίου- Μαΐου διαμορφώθηκε σε 2% ενώ τον Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι θα πλησιάσει το μηδέν.

Παράλληλα, η εταιρεία έχοντας ως προτεραιότητα να προσφέρει καθημερινά στους καταναλωτές της φρέσκα προϊόντα, διαθέτει υπερσύγχρονες και κεντρικοποιημένες εγκαταστάσεις στις περιοχές των Οινοφύτων και της Μάνδρας Αττικής και της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη, ώστε να καλύπτει όλο το δίκτυο των καταστημάτων της.

Και οι τρεις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις είναι απόλυτα μηχανογραφημένες, καθιστώντας τον έλεγχο των προϊόντων που διακινούνται μέσω αυτών αποτελεσματικότερο και με την ελάχιστη πιθανότητα λάθους. Το κεντρικοποιημένο σε ποσοστό 87% σύστημα αποθήκευσης και διανομής, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία των 1000 εξειδικευμένων εργαζόμενων στη διεύθυνση logistics εξασφαλίζουν την άριστη διατήρηση και την αμεσότερη και ταχύτερη διανομή των φρέσκων και νωπών προϊόντων.

Ειδικότερα, η στεγασμένη εγκατάσταση στα Οινόφυτα εκτείνεται σε 30.000 τμ για την οποία επενδύθηκαν από την εταιρεία συνολικά 57,4 εκατ. ευρώ. Στις Κεντρικές Αποθήκες Οινοφύτων απασχολούνται 250 εργαζόμενοι ενώ χρησιμοποιούνται 10 αναγκαίες εναλλακτικές συνθήκες διαχείρισης με βάση την ιδιαιτερότητα του προϊόντος.

Όπως αναφέρθηκε, το σύστημα διαχείρισης της ποιότητας της ΑΒ Βασιλόπουλος καλύπτει όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας, από την πρωτογενή παραγωγή έως το πιάτο του καταναλωτή. Χωρίζεται σε τρία βασικά τμήματα, (α) την επιλογή και έλεγχο των προϊόντων και προμηθευτών, (β) την εφαρμογή συστημάτων ποιότητας στα κέντρα διανομών και στα καταστήματα της εταιρείας και (γ) στο χτίσιμο σχέσεων εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές μέσω εκπαίδευσης και διαχείρισης των μηνυμάτων τους.

Σημειώνεται ότι στα κέντρα διανομών όπου ελέγχεται το 100% των παραλαμβανόμενων ειδών χωρίς εξαιρέσεις (οπτικός και οργανοληπτικός έλεγχος, ημερομηνίες λήξης, θερμοκρασία κλπ), εφαρμόζονται συστήματα διαχείρισης της ποιότητας (στα Οινόφυτα υπάρχει πιστοποίηση κατά ISO22000:2005), εκπαιδεύονται οι εργαζόμενοι σε ετήσια βάση, παρακολουθούνται οι συνθήκες στις οποίες παραμένουν τα προϊόντα. Επίσης, στα καταστήματα της αλυσίδας έχουν εγκατασταθεί και εφαρμόζονται συστήματα διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων (HACCP).

Keywords
Τυχαία Θέματα