Α.Τσίπρας στη Στάη: Εγώ ειμί ο πρωθυπουργός σου, όστις εξήγαγόν σε εξ οίκου δουλείας Μνημονίων, ουκ έσονταί σοι θεοί έτεροι πλήν εμού

Την πρώτη από τις 10 εντολές που έδωσε ο Θεός, κατά την Π.Διαθήκη στον Μωυσή στο όρος Σινά, θύμισε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στην Έλλη Στάη, αναγορεύοντας τον εαυτό του στον καλύτερο μνημονιακό πρωθυπουργό που κατάφερε και έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια. Λέει η εντολή: Εγώ ειμι Κύριος ο Θεός σου, όστις εξήγαγόν σε εκ γης Αιγύπτου, εξ οίκου δουλείας. ουκ έσονταί σοι θεοί έτεροι πλήν εμού.

Είπε, παραφράζοντας την

εντολή ο κ.Τσίπρας: Εγώ ειμι ο πρωθυπουργός σου, όστις εξήγαγόν σε εξ οίκου δουλείας Μνημονίων. Ουκ έσονταί σοι θεοί έτεροι πλήν εμού.

Η ακριβής δήλωση, πέρα από τα σχόλια: «Ο κ. Καραμανλής προκήρυξε εκλογές γνωρίζοντας το έλλειμμα, ο κ. Παπανδρέου ήταν στον κόσμο του έλεγε ‘λεφτά υπάρχουν’ και με τους χειρισμούς του έφερε το ΔΝΤ και τα μνημόνια, ο κ. Σαμαράς οδήγησε τη χώρα σε κοινωνική αφαίμαξη και εγώ, θα με κρίνει η Ιστορία και ο λαός, είμαι ο πρωθυπουργός που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια».

Είναι η πρώτη φορά στα 4,5 χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ο πρωθυπουργός πιάνει στο στόμα του τον Κώστα Καραμανλή, όταν το σύμπαν …βούιζε για την εντός του ΣΥΡΙΖΑ καραμανλική συνιστώσα, μέλος της οποίας ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο κ. Τσίπρας έκανε εκτενή αναφορά στον Κώστα Καραμανλή, με αφορμή τη χθεσινή του παρέμβαση, αναφέροντας: “Μίλησε 1,5 λεπτό για κάθε χρόνο σιωπής. Δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι θα περίμενα να έχει και μια δόση αυτοκριτικής για τα δικά του πεπραγμένα” καθώς όπως προσέθεσε: “Ήταν ο πρωθυπουργός ο οποίος φεύγοντας άφησε ανοιχτή την πόρτα στα μνημόνια”. Για τον κ. Καραμανλή είπε ότι “έχει ευθύνες γιατί γιγάντωσε πελατειακό κράτος και συνθήκες ασυδοσίας” παραδίδοντας στον Γ. Παπανδρέου τεράστιο έλλειμμα. Πίστωσε πάντως στον πρώην πρωθυπουργό ότι προσπάθησε να βάλει φρένο στην “ασυδοσία των ΜΜΕ”.

Στον Γ. Παπανδρέου απέδωσε την έλευση των μνημονίων ότι …δεν κατάλαβε τι του συνέβη και τι παρέλαβε.

Αλλά και αυτός επέλεξε να φύγει και να παραδώσει στον επόμενο σε έναν πρωθυπουργό που δεν ήταν εκλεγμένος και μετά ο μεθεπόμενος, ο κ. Σαμαράς, που έλεγε για “Ζάππεια”».

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Για Σαμαρά – Novartis

— Έκανε λόγο για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη από τους ίδιους τους κατηγορούμενους στην υπόθεση Novartis, κάνοντας επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά και καλώντας τον να αποδείξει ότι όντως ο «Ρασπούτιν» είναι ο κ. Παπαγγελόπουλος. “Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Τεράστιες ευθύνες ο Σαμαράς. Τις ποινικές τις διερευνά η Δικαιοσύνη. Διερευνάται η ποινική ευθύνη του Σαμαρά. Αυτή είναι η πολιτική του κ. Μητσοτάκη; Θέλει να υφαρπάξει την ψήφο του λαού για να εκδικηθεί τους αντιπάλους του που τόλμησαν να απευθυνθούν στην δικαιοσύνη;”

Για τη Ν.Δ.

—Να μας πει η ΝΔ από πού βρίσκει τα χρήματα για την προεκλογική της καμπάνια.

—Δεν δίνει απαντήσεις σε τίποτα. Να μη γνωρίζει ο λαός τις θέσεις του ώστε αν έρθει να εφαρμόσει τις αντιλαϊκές του πολιτικές και να μην μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει.

Θα σχηματιστεί κυβέρνηση

—-Όποιο κόμμα κερδίσει με το μπόνους τις εκλογές θα σχηματίσει κυβέρνηση. Τα άλλα που λέει ο κ. Μητσοτάκης είναι παραμύθια με δράκους. Αλαζονεία Μητσοτάκη να απειλεί την κοινωνία ότι εάν δεν πάρει λευκή επιταγή θα τιμωρήσει τον κόσμο με εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο.

Για Καμμένο και Θεοδωράκη

—Η συνεργασία με τον Π. Καμμένο όσο ήμασταν στα μνημόνια ήταν το “αναγκαίο κακό”. Ο Καμμένος δεν έλεγε βάστα γερά Γερούν.Εάν μπορούσα θα είχα τελειώσει τη συνεργασία με τον Καμμένο από πέρυσι το καλοκαίρι. Είχα ανοίξει συζητήσεις και με τον Θεοδωράκη.

Για Βαρουφάκη

—Γίνεται συστημικό πουσάρισμα στο κόμμα του για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της εκλογικής ανατροπής από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για την Τουρκία

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η Τουρκία δεν έχει λόγο να προκαλέσει ένα «θερμό» επεισόδιο αυτή την στιγμή, καθώς δεν βρίσκεται σε θέση ιχύος και δεν έχει συμμάχους, όπως η Ελλάδα. Υποστήριξε, ωστόσο, ότι ένα «ατύχημα» δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Για τον Γ.Στουρνάρα

«Εγώ τον εκτιμώ. Αλλά είναι πολιτικός, δεν είναι διοικητικός υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος» είπε, κληθείς να σχολιάσει την «αρνητική εμμονή» του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιάννη Στουρνάρα. Είπε ότι ο κεντρικός τραπεζίτης έχει κάνει τις πολιτικές επιλογές του και τις υπηρετεί και τον εγκάλεσε ότι «έκανε και κάνει φάουλ», ενώ τον κατηγόρησε ότι δεν ήθελε να βγει η χώρα από το Μνημόνιο, επιμένοντας στην πιστοληπτική γραμμή στήριξης.

«Βγήκαμε τρεις φορές με μεγάλη επιτυχία στις αγορές, έχουμε αποκαταστήσει την χαμένη αξιοπιστία της χώρας» είπε ακόμη, επιρρίπτοντας ευθύνες στην αξιωματική αντιπολίτευση για καταστροφολογία, η οποία δεν δικαιολογείται από τους δείκτες της ελληνικής οικονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα