Α.Τσίπρας: Ως εδώ! – Στις 22 Απριλίου η αξιολόγηση -Δεν θα γίνει η Ελλάδα θύμα της αντιπαράθεσης ΕΕ -ΔΝΤ

21:08 4/4/2016 - Πηγή: BankWars

Ως εδώ! Τη συμφωνία που υπογράψαμε θα την τηρήσουμε αλλά δεν θα δεχθούμε ούτε ένα χιλιοστό παραπάνω μέτρα. Αυτό διεμήνυσε ο Πρωθυπουργός Α.Τσίπρας από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, επιτιθέμενος ευθέως στο ΔΝΤ, κάνοντας αναφορές στο ρόλο που διαχρονικά έχει διαδραματίσει το Ταμείο στην εληνική διαπραγμάτευση.

Έως τις 22 Απριλίου θα λήξει η διαπραγμάτευση

και η αξιολόγηση – Θα ξεπεράσουμε τον κάβο με εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό, επισήμανε ο Πρωθυπουργός.

Απαντώντας στη γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι «πράγματι ανόητοι, όσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν ένα πιστωτικό γεγονός στη διαπραγμάτευση».

Παράλληλα, τόνισε: «Ξέραμε ότι το ΔΝΤ παίζει αδικαιολόγητα καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Ελλάδα το θύμα της αντιπαράθεσης ΕΕ -ΔΝΤ».

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για τη δυσκολότερη διαπραγμάτευση, υπογραμμίζοντας ότι η αξιολόγηση θα πρέπει να έχει κλείσει πριν τις 22 Απριλίου, ενώ ανέφερε ότι έπεται η συζήτηση για το χρέος.

«Το ΔΝΤ ζητά μέτρα που τινάζουν στον αέρα τη συμφωνία του Ιουλίου. Είναι να σαν μας λένε να πηδήξουμε από τον 5ο όροφο και αυτοί θα μας πιάσουν. Το Ταμείο ναι μεν θέλει μείωση στόχων, αλλά τα μέτρα που ζητά για να πιαστούν οι στόχοι είναι παράλογα».

«Από το 2010 και μετά έχουν γίνει αρκετές ανοησίες στα προγράμματα της Ελλάδας, με συνέπεια τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού και μία πρωτοφανή για την Ε.Ε. ανθρωπιστική κρίση, την εκτίναξη της ανεργίας, την απώλεια του ενός τετάρτου του εθνικού πλούτου, την καταστροφή του παραγωγικού ιστού της χώρας», ανέφερε ο πρωθυπουργός εκτοξεύοντας «βέλη» κατά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αλλά και κατά της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για κλίμα γενικευμένης υποστήριξης της θέσης της ελληνικής κυβέρνησης ότι η αξιολόγηση πρέπει να τελειώσει μέσα σε λίγες ημέρες, μέχρι τα μέσα Απριλίου. Ανέφερε επίσης ότι επιλογή της κυβέρνησης είναι να εφαρμοστούν τώρα τα δυσκολότερα μέτρα, ενώ κατηγόρησε το ΔΝΤ ότι επιθυμεί να επαναφέρει στο τραπέζι μέτρα τα οποία έχουν βγει εκτός ατζέντας.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

-Στα Panama papers, ακόμη και σε αυτές τις λίστες, υπάρχει το όνομα του κ. Παπασταύρου. Υπάρχει λίστα φοροδιαφυγής από όπου λείπει;

-Οι ελληνικές τράπεζες ολοκλήρωσαν με επιτυχία ανακεφαλαιοποίηση και είναι σταθερές

-Το ποσοστό ανεργίας είναι απαράδεκτο στο 24% αλλά δεν μπορούν να μιλούν για καταστροφή όσοι την έφτασαν στο 26%

-Είμαι βέβαιος ότι οι εξελίξεις τελικά θα είναι θετικές – Κρίσιμο να λέμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό.Να παραδεχόμαστε λάθη και αδυναμίες στο λαό

–Επειδή θα προχωρήσουμε σε άνογμα διαγωνισμού για τα ΜΜΕ θα υπάρξουν πολλές Κασσάνδρες

–Τα μέτρα που ζητά το Ταμείο είναι χειρότερα, ακόμη κι αν χαμηλώνει το δημοσιονομικό στόχο

– Θα τηρήσουμε τη συμφωνία κατά γράμμα αλλά ως εδώ

–Το αντάλλαγμα που ζητούν για μια αόριστη υπόσχεση για το χρέος είναι να πηδήξουμε από τον 5ο

– Μόνος σύμμαχος του ΔΝΤ η ΝΔ γιατί περιμένει να μην υπάρξει κατάληξη της αξιολόγησης

– Αν η ΝΔ θέλει να κάνει εξεταστική για τα capital controls, να την κάνει στο Ευρωκοινοβούλιο

–Δεν είναι άμοιροι ευθυνών οι ευρωπαϊκοί θεσμοί

– Ανοησία ήταν και οι πολλαπλασιαστές το 2013, όπως παραδέχτηκε επίσημα το ΔΝΤ
–Από το 2010 και μετά έχουν γίνει αρκετές ανοησίες στα προγράμματα της Ελλάδας

ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ενοχή πίσω από την απάντηση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ «βλέπει» το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ επιλέγει να διατηρήσει υψηλούς τους τόνους της αντιπαράθεσης με το Ταμείο.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Βουλή υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Αμέσως μετά εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

«Η στρατηγική της κωλυσιεργίας στη διαπραγμάτευση, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας στην Ελλάδα λίγο πριν το βρετανικό δημοψήφισμα είναι πράγματι μια μεγάλη ανοησία. Μια ανοησία, που οφείλουμε όλοι, να αποτρέψουμε».

«Η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει άμεσα χωρίς εξωπραγματικές απαιτήσεις για επιπρόσθετα μέτρα, πέρα από όσα ορίζει η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου» αναφέρει η ανακοίνωση, ενώ σε ότι αφορά τα ζητήματα ασφάλειας σημειώνεται ότι «η ελληνική κυβέρνηση διαβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα απόλυτα ασφαλής, πολύ περισσότερο, μάλιστα, από χώρες, στις οποίες έχει πραγματοποιηθεί, η συντριπτική πλειοψηφία διαρροών των WikiLeaks».

Διαβάστε επίσης:

Σκληρή απάντηση της Κ.Λαγκάρντ στην επιστολή του Α.Τσίπρα- Στηρίζει Τόμσεν

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ Κ.ΛΑΓΚΛΑΡΝΤ: Ξεκαθαρίστε τη θέση σας

Keywords
Τυχαία Θέματα