Α.ΤΣΙΠΡΑΣ: Μετρημένες οι μέρες της κυβέρνησης – Πήραμε 219 δις και τα 211 πήγαν στους δανειστές!

23:34 4/7/2013 - Πηγή: BankWars

Ανοιγμα στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έκανε από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας. Επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Μάκη Βορίδη για τη γνωστή του δήλωση ότι “ο Ανδρέας Παπανδρέου κατέστρεψε

την Ελλάδα” αναφέροντας το εξής:

«Ο κ. Βορίδης ξεσάλωσε πριν λίγες μέρες στο συνέδριο της ΝΔ. Και μέσα στην αντιδημοκρατική φούρια της δεξιάς και των αναμνήσεών του από τα φοιτητικά του χρόνια στην ακροδεξιά, μας παρέδωσε μαθήματα ιστορίας για τον Ανδρέα Παπανδρέου και την πολιτική του το 1981-85. Ξέρετε γιατί; Το είπε ο ίδιος: Γιατί θέλουν να ξεμπερδέψουν με την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς! Που πάει να πει να επαναφέρουν το καθεστώς των διακρίσεων και της εθνικοφροσύνης. Το καθεστώς της μειωμένης δημοκρατίας για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού»

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις αναφορές του στον Ανδρέα Παπανδρέου στην ομιλία στου στην Πάτρα το βράδυ της Πέμπτης εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ.

«Του πήρε μόλις μερικές δεκαετίες του ΣΥΡΙΖΑ για να αποδεχθεί ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν αριστερός, όπως προκύπτει από τη σημερινή ομιλία του προέδρου του στην Πάτρα», σημειώνεται στην ανακοίνωση που συνεχίζεται : «Συγχαρητήρια, αν και θα πρέπει να προβληματίσει όλους το γεγονός πως χρειάστηκε η συμβολή του κ. Βορίδη για να το κατανοήσει και o Aλέξης Τσίπρας».

Η αιχμή του σχολίου του ΠΑΣΟΚ έχει να κάνει με το γεγονός ότι την ίδια ώρα που κάνει τις αναφορές αυτές, «περιοδεύει με τον κ. Ν. Κωνσταντόπουλο (πρόεδρο της Επιτροπής Σοφών του ΣΥΡΙΖΑ) ο οποίος, μαζί με σειρά στελεχών του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, είχε κεντρικό ρόλο στην “άθλια συνομωσία που είχε ως στόχο την πολιτική και ηθική εξόντωση του Ανδρέα Παπανδρέου”».

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ, ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης, τονίζοντας εμφατικά πως “με τα πρωτοβρόχια του φθινοπώρου, θα αλλάξει πορεία η χώρα”.

Σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα, από μηδενική βάση, ακόμα και με την απειλή της πλήρους ρήξεις, που σηματοδοτεί μια στάση πληρωμών, προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ .

Αναφερόμενος στους χειρισμούς του για τις σχέσεις με τόυς δανειστές είπε χαρακτηριστικά:

«´Εμείς δεν πρόκειται να παίρνουμε δόσεις για να πληρώνουμε τους τοκογλύφους. Για μας προτεραιότητα είναι να στηρίξουμε τις ανάγκες του λαού σε τροφή, σε ενέργεια, σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε αξιοπρέπεια. Πρώτα η ζωή και η αξιοπρέπεια του λαού μας και μετά οι τοκογλύφοι. Πρώτα οι φτωχοί, οι αδύναμοι και οι άνεργοι και μετά η κα Μέρκελ και οι τραπεζίτες. Αυτή είναι η διαφορά μας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Εστίασε κυρίως σε τοποθετήσεις υπουργών και στελεχών της ΝΔ, με φόντο την επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα:

«Ενώ η τρόικα είναι αυτή τη στιγμή στην Αθήνα και απαιτεί νέες ανθρωποθυσίες, ο κ. Στουρνάρας απείλησε τους Έλληνες δημοσίως -και χωρίς ντροπή-ότι αν δεν κάτσουν καλά η Ελλάδα θα γίνει… Αίγυπτος. Είχαμε γίνει, όπως θυμάστε, κατά καιρούς Αργεντινή, Βόρεια Κορέα και Κύπρος, χάρη στους κυρίους Σαμαρά, Βενιζέλο και Στουρνάρα. Τώρα γίναμε και Αίγυπτος.
Και ο κ. Στουρνάρας έκανε τη δήλωσή του βγαίνοντας από συνάντησή του με τους εκπροσώπους των δανειστών. Για να καταλάβουν όλοι όσοι είχαν απορίες, το είδος των διαπραγματεύσεων που διεξάγει. Αντί να αντιστέκεται στους δανειστές, κατασκευάζει αιγυπτιακές μούμιες για να μην αντιστέκονται οι Έλληνες.

Ο Στουρνάρας όμως και ο Άδωνης που συντάχθηκε μαζί του, και οι άλλοι που συντάσσονται μαζί τους, και ο Σαμαράς που εισπράττει το ευνοϊκό νεύμα της Μέρκελ και το θετικό πνεύμα του Βεστερβέλε, και η ΕΡΤ και οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και οι αγριότητες του υπουργού δικαιοσύνης και οι κουτσαβακισμοί του υπουργού προστασίας του Πολίτη και αποτελούν βήματα σε έναν επικίνδυνο κατήφορο.

Δεν θα αφήσουμε κανένα Σαμαρά, κανένα Βενιζέλο, κανένα Βορίδη, που βάλθηκαν να ξεθεμελιώσουν δημοκρατικές κατακτήσεις όλων των ελλήνων, να μας γυρίσουν στο μεσαίωνα του καπιταλιστή και του αστυνόμου.»

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι της Πάτρας και της Δυτικής Πελοποννήσου, στα καθημερινά προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι, παρά τα όσα αναφέρει η κυβέρνηση περί «success story»:

«Άλλωστε η Πάτρα και Δυτική Πελοπόννησος ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει success story. Τo βλέπουμε στον περίφημο εθνικό δρόμο, ο οποίος εγκαινιάζεται κάθε τόσο, και ξαναεγκαινιάστηκε πρόσφατα με όλη την κυβέρνηση παρούσα μπροστά στις τηλεοράσεις. Και το μόνο το οποίο έχει προχωρήσει είναι το δικαίωμα του εργοδότη να εισπράττει παρανόμως διόδια, για έργο που δεν έχει κάνει και που μάλλον δεν πρόκειται να κάνει ποτέ.

Το βλέπουμε στην διαρκώς αυξανόμενη ανεργία. Στις απολύσεις, στους εργαζόμενους που κινδυνεύουν άμεσα να χάσουν τη δουλειά τους, όπως στην περίπτωση της ΕΒΟ ΠΥΡΚΆΛ και στα νοικοκυριά που έρχονται αντιμέτωπα με το φάσμα της φτώχειας. Το βλέπουμε στην υποβάθμιση του σιδηρόδρομου. Στην απουσία υποδομών. Στο ότι ολόκληρος ο δυτικός άξονας της χώρας δεν έχει φυσικό αέριο, καθώς ο ιδιωτικός τομέας δεν είναι διατεθειμένος ούτε ικανός να φέρει σε πέρας μια τέτοια επένδυση. Και ο δημόσιος τομέας που είναι, οδηγείται σε ολοκληρωτική απαξίωση. Το βλέπουμε στις προθέσεις ιδιωτικοποίησης του νερού. Όχι γιατί αυτό είναι πρόοδος και εκσυγχρονισμός. Αλλά επειδή υπάρχουν οι επιχειρηματίες που είναι διατεθειμένοι να το αγοράσουν, προκειμένου να κερδοσκοπούν πάνω σε ένα βασικό κοινωνικό αγαθό.

Έτσι αποτυπώνεται το success story σε αυτήν εδώ την περιοχή. Με την Αυτοδιοίκηση να στερείται πόρων και να αδυνατεί να αντιμετωπίσει βασικά θέματα διαχείρισης. Έτσι ώστε να ωριμάσει η ιδέα να πάρουν τα σκουπίδια οι ιδιώτες. Με την αγροτική παραγωγή να υποβαθμίζεται και να απαξιώνεται, χωρίς καμία στήριξη και κανέναν αναπτυξιακό σχέδιο. Με το μεγάλο ιστορικό βιομηχανικό δυναμικό της περιοχής, τον εργατόκοσμο της Πάτρας να τα βγάζει πέρα δύσκολα με μια σύνταξη που αιμοδοτεί τράπεζες και χρέος.

Με τα νοσοκομεία σε πρωτοφανή κατάσταση κρίσης, να οδεύουν προς το κλείσιμο, τις απολύσεις προσωπικού και τις συγχωνεύσεις. Με τους σεισμόπληκτους και τους πυρόπληκτους να περιμένουν ακόμα, μετά από 7 χρόνια κάποια κίνηση ανασυγκρότησης εκ μέρους της πολιτείας. Να, λοιπόν, το success story για την Αχαΐα, για τους Πατρινούς και τις Πατρινές.

ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΡΩΤΑΝΕ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ; ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ;

Αναφερόμενος στην αμφισβήτηση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή στον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας, ο κ. Τσίπρας εξήγησε από πού θα αντληθούν οι οικονομικοί πόροι για ανασυγκρότηση, όταν το κόμμα του αναλάβει τα ηνία του τόπου:

«Μας ρωτάνε που θα βρείτε τα λεφτά. Ποιοι μας το ρωτάνε αυτό. Αυτοί που τα φάγανε τα λεφτά. Αυτοί που τα έβγαλαν στις τράπεζες της Ελβετίας. Αυτοί που κρατάγανε τις λίστες των μεγαλοκαταθετών στα συρτάρια τους μη τυχόν και φορολογηθούν τα αφεντικά τους, την ώρα που λεηλατούσαν τον κόσμο με χαράτσια. Αυτοί που χρηματοδοτούν τις υπερχρεωμένες εφημερίδες και τα υπερχρεωμένα κανάλια τους, με καταχρηστικά δάνεια από τις τράπεζες. Δηλαδή με χρήματα που δανείστηκε ο ελληνικός λαός για την ανακεφαλαιοποίηση. Αυτοί που εξοφλούν κουρεμένα ομόλογα στο 100% της αξίας τους, χωρίς να έχουν το θάρρος να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό και την Βουλή τον λόγο.

Τους απαντάμε: Μην ανησυχείτε. Θα βρούμε τον τρόπο να στηρίξουμε τη κοινωνία. Γιατί εμείς δεν ερχόμαστε για να εξυπηρετήσουμε πολιτικά την διαπλοκή. Ούτε για να στηρίξουμε την πολιτική μας επιβίωση στην τρόικα.

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΔΙΣ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΕ Η ΧΩΡΑ

Από το μνημόνιο έχουμε πάρει κολοσσιαία ποσά νέου δανεισμού. Που πήγαν όλα αυτά γνωρίζετε; Πήραμε 219 δις. Από αυτά μόνο τα 7,8 έχουν πάει στο δημόσιο προϋπολογισμό. Όλα τα άλλα πήγαν για να πληρώνουμε τους πιστωτές. Δηλαδή δάνεια για να ξεπληρώνουμε τα παλιά δάνεια.Και ο λαός μας να βυθίζεται στην εξαθλίωση, αρκεί οι χρεοκοπημένοι τραπεζίτες να είναι στις θέσεις τους και να μας κυβερνάνε.

Ε, λοιπόν, φτάνει πια αυτός ο φαύλος κύκλος. Φτάνει πια αυτή η περιβόητη σωτηρία της χώρας με τη ταυτόχρονη δολοφονία του λαού μας. Μόνο οι τόκοι που έχουμε να πληρώνουμε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια υπερβαίνουν τα 25 δις ευρώ.
7,2 για το 2013.
7,1 για το 2014.
6,1 για το 2015.
5,6 για το 2016.

Να, λοιπόν, τα λεφτά για την ανόρθωση. Να τα λεφτά για την ανασυγκρότηση. Να τα λεφτά για την ανάπτυξη.25 δις που σε τέσσερα χρόνια θα ξαναβάλουν την Ελλάδα σε αναπτυξιακή τροχιά με τη κοινωνία όρθια, με το λαό κυρίαρχο.»

Keywords
δις, τσιπρας, δις, αλέξης τσίπρας, για μας, ΠΑΣΟΚ, παπανδρεου, πατρα, συριζα, κυβερνηση, ειπε, τροικα, μερκελ, αθηνα, στουρναρας, ελλαδα, αιγυπτος, κορεα, κυπρος, σαμαρας, βενιζελος, ΕΡΤ, success, σημαίνει, διοδια, εβο, τραπεζες, χρεος, λεφτα, ηνία, βουλη, μνημονιο, Αντωνης Σαμαρας, κινηση στους δρομους, εφημεριδες, απολυσεις στο δημοσιο, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μνημονιο 2, αλλαγη ωρας 2012, μνημονιο 3, σχεδιο αθηνα, η ζωη, κοινωνια, αλέξης τσίπρας, αυτοδιοικηση, τι σημαινει, ηνία, αιχμη, αργεντινη, δανεια, δουλεια, ηθικη, θαρρος, ομολογα, σημερινη, σωτηρια, φυσικο αεριο, ωρα, αγροτικη, ανδρεας παπανδρεου, ανεργια, αξιοπρεπεια, αξονας, αφορμη, βορεια, βορεια κορεα, βοριδης, βραδυ, βρειτε, γεγονος, γινει, δημοσιο, δηλωση, δυναμικο, δυτικη, εβο, εβο πυρκαλ, ευρω, ειπε, ενεργεια, ερχονται, ζωη, ηγεμονια, ιδεα, ιδια, ειδος, θετικο, ομιλια, ιστορικο, κυβερνηση, κινηση, κυκλος, κομμα, λεφτα, λογο, νοσοκομεια, ντροπη, ξερετε, πελοποννησος, προβληματα, ρολο, συνταξη, σειρα, σχεδιο, τοκογλυφοι, φαυλος, φαυλος κυκλος, φτανει, φυσικο, φοντο, φτανει πια, βηματα, δικαιωμα, εμφαση, ερχομαστε, εθνικο, για μας, μπροστα, σημαίνει, success, τηλεορασεις, θεματα, θεσεις
Τυχαία Θέματα