Α.ΤΣΙΠΡΑΣ: ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ- ΤΩΡΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ – ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΤΕΛΟΣ

Το νέο, πιο ώριμο στίγμα του κόμματος που κυβερνά έδωσε απόψε στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός Α.Τσίπρας. “Αυτή την ώρα έχουμε μία επιλογή: Να δουλέψουμε σκληρά για να βγάλουμε τη χώρα από την επιτροπεία και τον φαύλο κύκλο της ύφεσης”, καλώντας τους δανειστές να τηρήσουν κι αυτοί τις υποσχέσεις τους, όπως κάνουμε και εμείς. “Στοχεύουμε να ολοκληρώσουμε άμεσα και τη δεύτερη αξιολόγηση”

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας,

η κυβέρνηση έχει καταφέρει να χτίσει ισχυρές συμμαχίες στην Ευρώπη. Δυνάμεις στην Ευρώπη πιστεύουν ότι πρέπει να γίνει η συζήτηση για το χρέος, όχι μόνο προς το συμφέρον της Ελλάδας, αλλά και για το συμφέρον της Ευρώπης. Δεν μιλάμε για ελληνικό, αλλά για ευρωπαϊκό πρόβλημα. Ο χρόνος της συζήτησης για το ελληνικό χρέος είναι κρίσιμο μέγεθος.

ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ – ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ

Όσο εντείνουν τον πόλεμο λάσπης και παραπληροφόρησης τόσο μας πεισμώνουν και δεν θα κάνουμε πίσω. Είμαστε έτοιμοι και για τις εσωτερικές κόντρες όπως με τις τηλεοπτικές άδειες. Εμείς θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα για να καταλάβουν οτι οι μέρες των ολιγαρχών και καναλαρχών έχουν περάσει. Πρέπει να αφήσουν τους δικαστές να κάνουν τη δουλειά τους. Καλώ από αυτό το βήμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμβάλλουν σημαντικά για τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Καμία διευθέτηση κάτω από το τραπέζι και κανένα χατήρι σε κανένα ολιγάρχη ή καναλάρχη.«Η Δημοκρατία δεν μπλοκάρεται, οι νόμοι του κράτους θα εφαρμοστούν», ανέφερε σχετικά με το ζήτημα του τηλεοπτικού τοπίου.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ – Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ

Η Ευρώπη έχει αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση και την προσφυγική με μεγάλη καθυστέρηση. Η στάση αυτή της Ευρώπης έχει αυξήσει σημαντικά την ακροδεξιά που απειλεί να λάβει την εξουσία ακόμη και στη Γαλλία.Η τακτική της διαρκούς μετάθεσης των λύσεων από την ΕΕ έχει οδηγήσει σε αποτυχίες και απειλεί την ίδια την Ευρώπη.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ

Κερδίζουμε τις μάχες αλλά πρέπει να κερδίσουμε και τον πόλεμο – Μόνο ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις. Δεν θα πρέπει να επιτραπεί η παλινόρθωση του παλιού και χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος, “που αν γύριζε θα γύριζε για να πάρει εκδίκηση”.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης πρέπει να πουν αν και πώς θα ξεπληρώσουν τα τεράστια δάνεια τους

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΤΟΥΡΚΙΑ

Στο επόμενο διάστημα έχουμε να διαχειριστούμε σοβαρά ζητήματα όπως το προσφυγικό, το Κυπριακό και τις σχέσεις μας με τους γείτονες. Συνεχίζουμε να έχουμε δυσκολίες στο προσφυγικό αλλά είμαι περήφανος για τη στάση των Ελλήνων εκτός εξαιρέσεων τύπου Ωραιοκάστρου. Οι Έλληνες υπερασπίστηκαν πανανθρώπινες αξίες, τις πραγματικές ευρωπαϊκές αξίες, όταν στάθηκαν στο πλευρό των προσφύγων. Το μεγάλο μας επίτευγμα είναι οτι σταματήσαμε να βλέπουμε νεκρά παιδιά στο Αιγαίο.

Προσωπικά πήρα ρίσκα σε αυτό πηγαίνοντας τρεις φορές στην Τουρκία παρά τις αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης. Μπροστά μας είναι και η λύση για το Κυπριακό – Στηρίζουμε τις συνομιλίες και διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές. Δεν θέλουμε λύση για τη λύση – Θέλουμε μια βιώσιμη λύση. Η λύση με παραμονή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο δεν είναι λύση και πρέπει όλοι να το καταλάβουν.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Θα μπορούσαμε να επικαλεστούμε κι εμείς το περίφημο success story αλλά δεν μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία

Καταγράψαμε για πρώτη φορά τα κονδύλια του ΕΣΠΑ που έχει λάβει η χώρα

Βρήκαμε άδεια ταμεία από την κυβέρνηση Σαμαρά

Δεν μας είναι αρκετοί οι αριθμοί γιατί επί εποχής τους τα νούμερα ευημερούσαν όταν υπήρχε τεράστια διαπλοκή

Έχουμε αυτή την περίοδο όλα τα μέτωπα ανοικτά- στο εσωτερικό και το εξωτερικό- και είναι μια πολιτική επιλογή

Την προηγούμενη τετραετία, διακυβέρνησης της ΝΔ, χάθηκε το 25% του πλούτου.

ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ

Χρειαζόμαστε περισσότερη συντροφικότητα, αλληλεγγύη, διάθεση για προσφορά και ίσως και λιγότερες φιλοδοξίες. Ο αγώνας θα είναι μακρύς. Ο δρόμος θα είναι ακόμα ανηφορικός. Εχουμη δύναμη να φτάσουμε στην κορυφή. θα βρίσκουμε το παλιό να μας πολεμάει. Εχουμε ψυχή, έχουμε πίστη, εμπιστοσύνη στις αξίες μας, στις ιδέες μας που έρχονται από μακριά», κατέληξε ο κ.Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα