Α.ΤΣΙΠΡΑΣ: Ο Νότος ανατρέπει τη νεοφιλελεύθερη ηγεμονία στην Ευρώπη – Ξεκινάμε από την Ελλάδα

UPD: Μετά την Ισπανία, ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο συνέδριο του «Transform Europe» στη Φλωρεντία, εκτίμησε ότι από την περιφέρεια της Ευρώπης μπορεί να ξεκινήσει η ανατροπή της νεοφιλελεύθερης ηγεμονίας στην Ευρώπη, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται ήδη στο κατώφλι μιας ιστορικής πολιτικής αλλαγής και ότι σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα

κληθεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο “από τώρα, επιδιώκουμε τη συνεργασία κυβερνήσεων, αλλά και πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, ξεκινώντας από τον ευρωπαϊκό Νότο. Μια τέτοια συνεργασία θα αξιοποιήσει τη θετική δυναμική η οποία θα αναπτυχθεί με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ”.

Μιλώντας εκτενώς για την κρίση της σοσιαλδημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η σημερινή κρίση της σοσιαλδημοκρατίας είναι ταυτόσημη με τη κρίση της Ευρώπης και εκτίμησε ότι η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, για να υπάρξει, θα πρέπει ν’ αλλάξει. Διαφορετικά, θα μετατραπεί σε μικρή, συμπληρωματική δύναμη της νεοφιλελεύθερης δεξιάς, «ακριβώς όπως συμβαίνει στην Ελλάδα με το ΠΑΣΟΚ του κυρίου Βενιζέλου»

Άνεμος Αλλαγής φυσάει στον ευρωπαικό Νότο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο ιδρυτικό συνέδριο του Podemos («Μπορούμε») στην Ισπανία, μίλησε για έναν άνεμο Αλλαγής που φυσάει στον ευρωπαικό Νότο που θα σαρώσει το παλαιό και διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο. “Μαζί θα αλλάξουμε την πορεία της Ευρώπης, θα σταματήσουμε την καταστροφική λιτότητα,θα ξαναφέρουμε στο προσκήνιο τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη». ”

ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ

Ζήτησε εκλογές και ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης από τον ελληνικό λαό, υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν πρόκειται να αποδεχτεί καμία συμφωνία ερήμην του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα καμία συμφωνία με το δημόσιο χρέος στο ράφι».

«Δεν δεχόμαστε και δεν δεσμευόμαστε σε προαπαιτούμενα περικοπών και λιτότητας, τα οποία ανατροφοδοτούν την υπερχρέωση, δεν δεχόμαστε και δεν δεσμευόμαστε στον παραλογισμό των νέων φόρων, που έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν να εισπραχθούν,δεν δεχόμαστε και δεν δεσμευόμαστε στον παραλογισμό των νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2015, που θα στείλουν την οικονομία πίσω στην ύφεση».

«Σήμερα είμαστε εμείς, στην Ελλάδα, ένα βήμα πριν από την ιστορική ευθύνη της διακυβέρνησης με το λαό, για το λαό. Αύριο έρχεται η δική σας σειρά. Τα χρόνια που έρχονται ο Νότος, η ευρωπαική περιφέρεια θα ξαναγράψει την Ιστορια της Ευρώπης. Η αλλαγή έχει ήδη ξεκινήσει. Στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιρλανδία οι συσχετισμοί έχουν ήδη αλλάξει. Μαζί θα αλλάξουμε και την πολιτική ατζέντα. Θα Προωθήσουμε τις τρεις προϋποθέσεις. Το τρίπτυχο για ν’ ανασάνει η Ευρώπη τον αέρα της ανάπτυξης» σημείωσε

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ

«Ο κ. Τσίπρας πήγε στην Ισπανία για να πει πως είναι ώρα να …φύγει και ο Πρωθυπουργός κ. Ραχόι. Φαίνεται πως εργολαβικά έχει αναλάβει να …διώξει όλες τις δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις της Ευρώπης». Είναι ώρα να ξυπνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και όλοι όσοι μένουν κολλημένοι στο χθες, από τον βαθύ τους ύπνο,

Keywords
Τυχαία Θέματα