Α.Τσίπρας – Φ.Γεννηματά: Τα βρήκαν στο προσφυγικό – Δεν μπορούμε να σηκώσουμε μόνοι μας το βάρος

15:17 2/2/2016 - Πηγή: BankWars

Διαστάσεις εθνικής κρίσης αποκτά το προφυγικό, είπε η Φώφη Γεννηματά μετά τη συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό και ζήτησε από την κυβέρνηση να σταματήσει να στέλνει λάθος μηνύματα και τον Ε.Ε. να μην ρίχνει στις πλάτες της Ελλάδας ένα παγκόσμιο πρόβλημα.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε καλή πρωτοβουλία τη συνάντηση. «Το προσφυγικό υπερβαίνει τις μικροκομματικές αντιθέσεις και ως εκ τούτου παίρνει διαστάσεις εθνικού θέματος» δήλωσε κατά τον σύντομο

διάλογό του μπροστά στις κάμερες με την κ. Γεννηματά.

Παράλληλα διερωτήθηκε ρητορικά αν θα πρέπει το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί με προοδευτικό πρόσημο ή εάν θα επικρατήσουν ξενοφοβικά χαρακτηριστικά όπως σε άλλα κράτη της Ευρώπης.

Το προσφυγικό είναι εθνικό ζήτημα σημείωσε από την πλευρά της η κ. Γεννηματά ενώ ανέφερε πως την άποψή της αυτή, την έχει πει ξανά στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «όπου η ΝΔ δυστυχώς δεν είχε συνταχθεί».

Η πρόεδρος του ΠαΣοΚ τόνισε την ανάγκη να τελειώσει η συζήτηση απομόνωσης της χώρας και απένταξης της από τη Σένγκεν, παρά τις παραλείψεις. «Δεν είναι ελληνικό πρόβλημα δεν μπορούμε να σηκώσουμε μόνοι μας το βάρος», τόνισε και ανέφερε πως ήρθε η ώρα της κοινής δράσης για Ελλάδα και Ευρώπη.

Η κ. Γεννηματά κάλεσε επίσης τον Πρωθυπουργό να παρουσιάσει ένα έκτακτο σχέδιο τεχνικής βοήθειας και χρηματοδότησης της χώρας το οποίο θα τηρηθεί από την Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα