Α.Τσίπρας – Bloomberg: Tο 2016 θα είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα εκπλήξει την παγκόσμια οικονομική κοινότητα

Λίγο πριν τη σημερινή κρίσιμη συνάντησή του με την Κριστίν Λαγκάρντ στο Νταβός, ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή τιου στην τηλεόραση του Bloomberg δήλωσε πως “Πιστεύω ότι το 2016 θα είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα εκπλήξει την παγκόσμια οικονομική κοινότητα”.Ακόμα κι αν η περσινή χρονιά ήταν μια δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα και την Ευρώπη, πιστεύω ότι

έχουμε μεγάλες ευκαιρίες στο μέλλον”.

«Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο, ένα κρίσιμο σημείο για να ανακάμψουμε», είπε ο Τσίπρας τονίζοντας την ανάγκη να ολοκληρώσει τις συνομιλίες επανεξέτασης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Όσο πιο γρήγορα έχουμε μια επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αναθεώρησης, τόσο το καλύτερο για την ανάκαμψη, τόσο το καλύτερο για την ευρωπαϊκή οικονομία στο σύνολό της», είπε ο Τσίπρας. «Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι εταίροι μας θέλουν την έγκαιρη ολοκλήρωση της επανεξέτασης και είμαι σίγουρος ότι θέλουν μια επιτυχή και έγκαιρη ολοκλήρωση της επειδή μπορούν να καταλάβουν ότι ο χρόνος είναι μέρος της στρατηγικής μας».

«Αν η Ελλάδα καταφέρει να ολοκληρώσει την αναθεώρηση σύντομα», ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός, «θα αφήσει τον φαύλο κύκλο και θα επανέλθει σύντομα στην ανάπτυξη»

Keywords
Τυχαία Θέματα