Άστρος Κυνουρίας: Απολογία-σοκ του πατέρα που σκότωσε και έκαψε τον γιό του

[UPD] Την προφυλάκιση του 75χρονου παιδοκτόνου ο οποίος από την πρώτη στιγμή ανέλαβε την πλήρη ευθύνη για τη δολοφονία του 39χρονου γιου του αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας στο Ναύπλιο μετά την ολιγόωρη απολογία του.

Αντίθετα οι δύο δικαστικοί λειτουργοί αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερη την μητέρα του 39χρονου, η οποία αντιμετωπίζει την κατηγορία της απλής συνέργειας.

Στην μητέρα επβιλήθηκε εγγύηση 6.000 ευρώ και η υποχρέωση της εμφάνισης κάθε 1η και 15 του μηνός στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Ο

πατέρας και στην διάρκειας μόλις 30 λεπτών απολογία του ανέλαβε την πλήρη ευθύνη για όσα συνέβησαν στο Άστρος ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου. Σε δύο σελίδες του απολογητικού υπομνήματος που κατέθεσε ενώπιον του εισαγγελέα ο Γεώργιος Μπάρλας εξιστορεί τί συνέβη εκείνη την ημέρα τονίζοντας ότι τα έκανε όλα μόνος του χωρίς καμία βοήθεια. Όπως υποστηρίζει όλα τα έκανε επειδή φοβήθηκε, πανικοβλήθηκε και οργίστηκε όταν ο γιος του μπήκε στο σπίτι του και του πέταξε μια γλάστρα επειδή δεν μπορούσε να ανοίξει την εξώπορτα. Η συνέχεια συγκλονιστική: «Ενώ ο γιος μου ήταν χτυπημένος στο έδαφος και αναίσθητος, εγώ τον πλησίασα και τον πυροβόλησα και στα πόδια, για να μη σηκωθεί, μολονότι ήταν φανερό ότι κάτι τέτοιο δεν επρόκειτο να συμβεί».

“Δεν ξέρω τίποτα” λέει η μάνα του 39χρονου

Αποποιήθηκε όλες τις κατηγορίες που της καταλογίζονται η μητέρα του άτυχου 39χρονου, καθώς κατά την απολογία της στον ανακριτή Ναυπλίου, υποστήριξε πως δεν γνωρίζει τίποτα για τη δολοφονία. Παράλληλα, επανέλαβε ότι ο γιος της ασκούσε βία τόσο στην ίδια, όσο και στον σύζυγό της.

O συνήγορος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας, αποκάλυψε ότι ο δράστης είχε πρόσφατα ανοίξει λογαριασμό στην τράπεζα, όπου συνδικαιούχος ήταν ο γιος του. «Άρα, δεν ισχύει το γεγονός ότι ο πατέρας σχεδίαζε από το Πάσχα τη δολοφονία του γιου του. Αυτό είναι ένα ατράνταχτο στοιχείο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας.

Επεισόδια έγιναν κατά την διάρκεια προσαγωγής στον ανακριτή Ναυπλίου των γονιών από το Άστρος που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 39χρονου γιου τους, σύμφωνα με το parapolitikaargolida.gr.

Φραστική επίθεση δέχθηκαν, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο του Ναυπλίου, οι γονείς του θύματος, αλλά και ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση των γονέων της δολοφονίας, από την αρραβωνιαστικιά του 39χρονου.

Οι απολογίες των γονέων του 39χρονου έχουν ολοκληρωθεί με τη μητέρα να απολογείται για περίπου 1 ώρα και ο πατέρας μόλις 30 λεπτά και έτσι πλέον αναμένεται η απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή για την ποινική τους μεταχείριση.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ

“Απειλούσε ότι θα σκοτώσει τα 7 εγγόνια μου”

Το γιατί σκότωσε με τρεις πυροβολισμούς τον 39χρονο γιο του επιχειρεί να εξηγήσει ο 75χρονος παιδοκτόνος ο οποίος ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο πρωταγωνίστησε σε ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα της σύγχρονης ιστορίας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του ο 75χρονος και η 67χρονη σύζυγός του ζούσαν ένα οικογενειακό δράμα καθώς ο 39χρονος τους χτυπούσε, τους απειλούσε και τους ζητούσε χρήματα. Είχε φτάσει, μάλιστα, σύμφωνα με τον συνήγορο του 75χρονου να απειλεί ότι θα σκοτώσει και τα επτά εγγόνια της οικογένειας, τα παιδιά, δηλαδή, των τριών αδερφών του. Το Πάσχα, συμπλήρωσε ο δικηγόρος, είχε φτάσει στο σημείο να τους δέσει, να τους χτυπήσει και να βιντεοσκοπήσει όλα όσα έκανε.

Από την πρώτη στιγμή είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία ότι οι γονείς-δράστες και ο γιος-θύμα είχαν οικογενειακές διαφορές με την πλευρά των γονιών να υποστηρίζει ότι ο 39χρονος ζητούσε το σπίτι στο Άστρος Κυνουρίας, όπου και συνέβη το τραγικό περιστατικό, αλλά και χρήματα από τις συντάξεις τους.

Στην αστυνομία ο 75χρονος κατέθεσε ότι πριν από οκτώ χρόνια είχε πάει στην τοπική Εισαγγελία ζητώντας μέτρα προστασίας από τις βιαιοπραγίες του γιου του.

Ο πατέρας και η μητέρα του θύματος, που οδηγήθηκαν το πρωί της Τρίτης στον ανακριτή Ναυπλίου, πήραν νέα προθεσμία να απολογηθούν την Πέμπτη.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΓΡΑΦΑΜΕ

Σήμερα θα απολογηθούν στον ανακριτή οι γονείς του 39χρονου που δολοφονήθηκε ανήμερα 15Αυγουστου στο Άστρος Κυνουρίας.

Ο 75χρονος πατέρας – παιδοκτόνος έχει ήδη παραδεχθεί την πράξη του και είπε στην αστυνομία ότι το θύμα τον χτυπούσε συστηματικά, ενώ ζητούσε συχνά χρήματα.

Την ίδια ώρα ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την εμφάνισή τους στον ανακριτή Ναυπλίου το πρωί της Δευτέρας ο θείος, η θεία και ο γαμπρός του 39χρονου που δολοφονήθηκε άγρια από τον ίδιο του τον πατέρα με μια καραμπίνα, στο Άστρος Κυνουρίας.

Ο αδελφός του 75χρονου παιδοκτόνου, αφέθηκε ελεύθερος, με την υποχρέωση να καταβάλει το ποσό των 3.000 ευρώ ως χρηματική εγγύηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια των απολογιών τους οι τρεις εκ των κατηγορουμένων για την ασύλληπτη δολοφονία, που έχει σοκάρει το πανελλήνιο, υποστήριξαν πως δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το έγκλημα. Οι άλλοι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

TO ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τι δηλώνει ο πατέρας που σκότωσε και έκαψε τον γιό του

Απρόβλεπτες διαστάσεις πήρε η υπόθεση ανθρωποκτονίας του 39χρονου που η σορός του είχε βρεθεί απανθρακωμένη το μεσημέρι της Παρασκευής στο εσωτερικό του αυτοκινήτου του σε αγροτική περιοχή στο Άστρος Κυνουρίας, καθώς αποδείχθηκε ότι εκτός από τον πατέρα του που τον δολοφόνησε εν ψυχρώ, στη συγκάλυψη του εγκλήματος συμμετείχαν άλλα τέσσερα μέλη της οικογένειάς του!

Ο 75χρονος πατέρας του θύματος ομολόγησε ότι αυτός είχε σκοτώσει το γιο του μετά από φραστικό επεισόδιο που είχαν στην αυλή του σπιτιού του, πυροβολώντας τον τρεις φορές με ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο το οποίο κατείχε νόμιμα! Αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας ήταν η 67χρονη μητέρα του θύματος, ο 71χρονος αδελφός του πατέρα, η 70χρονη σύζυγός του και ο 53χρονος σύζυγος της αδερφής του θύματος.

Όμως, αντί να καταφύγουν στην Αστυνομία, βοήθησαν τον δράστη να την συγκαλύψει…

Ο ίδιος ο πατέρας, με τη βοήθεια του 71χρονου, τοποθέτησε το πτώμα του 39χρονου στο εσωτερικό του αυτοκινήτου του από το οποίο έβγαλαν τις πινακίδες κυκλοφορίας και το μετέφεραν σε ερημική περιοχή, όπου του έβαλαν φωτιά για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους και τυχόν ενοχοποιητικά στοιχεία. Από την περιοχή τους παρέλαβε ο 53χρονος και τους μετέφερε πίσω στο σπίτι του δράστη, όπου η 67χρονη και η 70χρονη καθάρισαν προσεκτικά την αυλή για να εξαφανίσουν τα ίχνη του εγκλήματος!

Η έρευνα των ανδρών της Ασφαλείας Τρίπολης οδήγησε στην άμεση εξιχνίαση της δολοφονίας, καθώς αξιοποιήθηκαν αποτελεσματικά όλα τα στοιχεία και τα ευρήματα. Το όπλο του εγκλήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε, μαζί με έναν κάλυκα, ρούχα με ίχνη αίματος και τις πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες βρέθηκαν θαμμένες στον κήπο του σπιτιού του δράστη.

Τι είπε ο πατέρας στους αστυνομικούς

Η κατάθεση του αμετανόητου πατέρα στους αστυνομικούς σοκάρει ακόμα και τους πιο σκληρούς όταν περιγράφει με απόλυτη ψυχραιμία και νηφαλιότητα τι συνέβη στην αυλή του σπιτιού του ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

«Στο σπίτι δεν ήταν κανείς. Τον περίμενα στο μπαλκόνι. Μόλις έφτασε άρχισε να χτυπά την πόρτα. “Η μάνα σου λείπει. Εσύ δεν έχεις κλειδιά;” του φώναξα» ξεκινά την περιγραφή των μοιραιών λεπτών που κατέληξαν στην δολοφονία του γιού του αφού τον περίμενε στο σπίτι τους καθώς το θύμα είχε ειδοποιήσει ότι έρχεται από την Αθήνα.

«Πήρε μια γλάστρα και μου την πέταξε από την αυλή στο μπαλκόνι. Εγώ τον πυροβόλησα με το δίκαννο με ένα μονόβολο. Έπεσε κάτω» συνεχίζει περιγράφοντας πώς έριξε τον πρώτο από τους συνολικά τρεις πυροβολισμούς που έριξε στο κορμί του ίδιου του παιδιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα