ΑΣΜΟΥΣΕΝ: Χρηματοδοτικό κενό 5 – 6 δισ. ευρώ για την Ελλάδα το β΄ εξάμηνο

Το Eurogroup θα συζητήσει το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας ύψους 5-6 δισ. ευρώ για το 2014 δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup ο Γ. Άσμουσεν.

Η Ελλάδα πρέπει να βρει τρόπο για την κάλυψη του δημοσιονομικού κένου του 2014, σημείωσε ο αξιωματούχος της ΕΚΤ Που συμπλήρωσε πως εναπόκειται στην Ελλάδα

να κριθεί επιτυχής η αναθεώρηση του προγράμματος από την τρόικα. Επίσης, ξεκαθάρισε πως η ΕΚΤ δεν μπορεί να μετακυλήσει τα ελληνικά ομόλογα.

Αν και η Ελλάδα δεν βρίσκεται μέσα στην επίσημη «ατζέντα» της Κομισιόν, εντούτοις μετά την ενημέρωση που θα παράσχει η τρόικα στο Συμβούλιο με αφορμή την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους της αξιολόγησης του προγράμματος, η συζήτηση θα στραφεί και προς το ελληνικό ζήτημα, με τους ευρωπαίους εταίρους να αναμένεται να ασκήσουν πιέσεις ως προς την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων.

Σε ότι αφορά την Ιταλία, ο Γεργκ Άσμουνσεν υπογράμμισε πως εξαρτάται από την ίδια τη χώρα το να ζητήσει να βγει από το πρόγραμμα διάσωσης, ενώ πρόσθεσε ότι είναι βέβαιος πως στο αυριανό ECOFIN θα συμφωνηθεί το νομικό πλαίσιο για τον έλεγχο των τραπεζών.

ΟΛΙ ΡΕΝ: Τις επόμενες εβδομάδες η συζήτηση για το ελληνικό χρέος

Τις επόμενες εβδομάδες θα εξετάσουμε και θα αποφασίσουμε σχετικά με τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας και το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποιο δημοσιονομικό κενό, δήλωσε ο επίτροπος Οικονομίας Ολι Ρεν, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

Ο Ολι Ρεν σημείωσε ακόμη ότι κάποια στιγμή τον επόμενο χρόνο - όταν διαπιστώσουμε ότι η Ελλάδα έχει πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα – θα εξετάσουμε το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους και όλα τα ζητήματα κατά σειρά προκειμένουν να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα