Γ. Δραγασάκης: Με ολοκληρωμένο πακέτο προτάσεων η κυβέρνηση στο Eurogroup της 9ης Μαρτίου

14:33 2/3/2015 - Πηγή: BankWars

(upd)

(upd) Ολοκληρωμένη πρόταση από την ελληνική κυβέρνηση με ποσοτικοποιημένες παρεμβάσεις θα παρουσιάσει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στο Eurogroup της επόμενης Δευτέρας, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Όπως συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μετά τη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου, η συμφωνία είναι ένα υποσύνολο του προγράμματος της κυβέρνησης.

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση διαψεύδει την έλευση εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα

το προσεχές διάστημα.

«Ασφυξία» και «άδεια ταμεία» απειλούν την κυβέρνηση – Μπαράζ συσκέψεων

Συνεχείς είναι οι συσκέψεις του οικονομικού επιτελείου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο χρηματοδοτικής ασφυξίας, καθώς τα κρατικά ταμεία είναι άδεια.

Σύσκεψη με τον Δημήτρη Μάρδα, Ελενα Παναρίτη και Στέλιο Παπαδόπουλο (ΟΔΔΗΧ) είχε το μεσημέρι ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση των θεμάτων ρευστότητας για το μήνα Μάρτιο» δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, στο περιθώριο των συσκέψεων που πραγματοποιούνται, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ευρεία σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου πραγματοποιείται, το απόγευμα, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, με αντικείμενο τα υπό κατάρτιση νομοσχέδια καθώς και την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του Δημοσίου.

Τα περιθώρια στενεύουν ασφυκτικά για την ελληνική κυβέρνηση, με τις επιλογές να είναι περιορισμένες, τους δανειστές να πιέζουν για τη λήψη μέτρων πριν τα τέλη Απριλίου.
Η κυβέρνηση ποντάρει στην αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων, το οποίο διαμορφώνεται στα 15 δις. ευρώ, ωστόσο δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η ΕΚΤ θα εγκρίνει το ελληνικό αίτημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα