Άσχημα μαντάτα από τον Λίντνερ του FDP: Συνδεδεμένο με το ΔΝΤ το ελληνικό πρόγραμμα

Μόλις μία ημέρα μετά τις εκλογές στη Γερμανία, ο ηγέτης των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) και διαφαινόμενος κυβερνητικός εταίρος της καγκελαρίου Μέρκελ, έσπευσε να επαναλάβει τις θέσεις του για την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Κρίστιαν Λίντνερ, τόνισε ότι το ελληνικό πρόγραμμα είναι συνδεδεμένο με το ΔΝΤ

και επέμεινε στη θέση του ότι πρέπει να αλλάξει η πολιτική που εφαρμόζεται για το ελληνικό ζήτημα.

«Η θέση για την Ελλάδα ήταν ότι το FDP θα πει “ναι” σε πακέτα διάσωσης εφόσον συμμετέχει το ΔΝΤ και με αυτό να καθίσταται σαφές ότι υπάρχει βιωσιμότητα χρέους» ανέφερε ο κ. Λίντνερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και επισήμανε ότι αυτή ήταν και η γραμμή της γερμανικής κυβέρνησης μέχρι το καλοκαίρι του 2015.

«Η δική μας σύσταση είναι να επιστρέψουμε, στη Γερμανία, στην παλιά πολιτική, η οποία ήταν προσανατολισμένη στη σταθερότητα» πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας ότι αυτό συνιστά «αναπροσανατολισμό» της πολιτικής.

Το ζητούμενο είναι κατά πόσο το FDP θα είναι σε θέση να επιβάλει τις απόψεις του για την ελληνική διάσωση στη νέα κυβέρνηση και αυτό θα απαιτήσει χρόνο προτού ξεκαθαριστεί, καθώς εκτιμάται ότι θα καθυστερήσει ο σχηματισμός της νέας κυβένησης.

«Κλειδί» στις εξελίξεις θα διαδραματίσει και ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, καθώς αναμένεται να ξεκαθαριστεί αν ο Βόλφανγκ Σόιμπλε θα παραμείνει στη θέση του.

Αναλυτές στη Γερμανία εκτιμούν πάντως ότι αυτές οι ακραίες θέσεις δύσκολα θα υιοθετηθούν , ενώ επίσης δύσκολα θα μετακινηθεί και ο Σόιμπλε από το ΥΠΟΙΚ.

Κακό νέο για την Ελλάδα η μη συμμετοχή του SPD στην κυβέρνηση – Γιατί μπορεί να …νοσταλγήσουμε τον Σόιμπλε

ΓΕΡΜΑΝΙΑ – FDP Κρίστιαν Λίντνερ: Όχι στο σχέδιο Μακρόν για κοινό προυπολογισμό

Keywords
Τυχαία Θέματα