Άσαντ: Καλές σχέσεις με Τουρκία αν ο Ερντογάν δεν στηρίζει τρομοκράτες

22:50 5/3/2020 - Πηγή: BankWars

Οι αρχές της Συρίας είναι έτοιμες να αποκαταστήσουν τις σχέσεις με την Τουρκία αν ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σταματήσει να υποστηρίζει τρομοκράτες, δήλωσε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Ασάντ σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Ρωσία-24 (Россия-24).

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχει εχθρότητα μεταξύ των λαών, και η ένταση συνδέεται με πολιτικά συμφέροντα.

Εξάλλου υπενθυμίζεται ότι χθες ο Άσαντ είχε δηλώσει ότι ”ο λαός της Τουρκίας είναι αδελφικός, δεν βρίσκω λογική στην κόντρα των δύο λαών” και πως η Συρία και

η Τουρκία έχουν ζωτικά κοινά συμφέροντα.

Σημειώνεται πως η Συρία και η Τουρκία διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις το 2012.

”Οι περισσότερες από τις αραβικές χώρες έχουν αποκαταστήσει τις σχέσεις τους με τη Συρία, αλλά το έπραξαν χωρίς δημοσιότητα, φοβούμενες τις πιέσεις από τη Δύση”, δήλωσε επίσης ο Άσαντ.

”Οι αραβικές χώρες έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στη Συρία και μας ζήτησαν να νικήσουμε την τρομοκρατία. Ωστόσο, η πίεση της Δύσης, και ιδιαίτερα η αμερικανική πίεση, ανάγκασε τις χώρες αυτές να κρατήσουν απόσταση και να μην ανοίγουν τις πρεσβείες τους στη Συρία, ειδικά οι χώρες του Κόλπου”, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Συρίας.

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) εν τω μεταξύ, του οποίου ηγείται ο στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ, εγκαινίασε πρεσβεία της Λιβύης στη Δαμασκό, με την άδεια του καθεστώτος Άσαντ την Τρίτη.

Ο Άσαντ αναφέρθηκε επίσης και στο προσφυγικό ζήτημα των τελευταίων ημερών, δηλώνοντας πως η Άγκυρα χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες για να εκβιάσει την Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα