Άρση ασυλίας Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού – Χρυσαυγίτικο …σόου και απίστευτες εκφράσεις στη Βουλή! [VIDEO]

14:49 4/6/2014 - Πηγή: BankWars

Την άρση ασυλίας και των τριών Βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκου, Γιάννη Λαγού και Χρήστου Παππά, αποφάσισαν δια της ψηφοφορίας που ακολούθησε των “απολογιών” τους, το Σώμα της Βουλής.

Συγκεκριμένα, υπέρ της άρσης ασυλίας και των τριών Βουλευτών ψήφισαν 223 βουλευτές ενώ και οι τρεις έλαβαν από ένα “παρών”, σε σύνολο 224 ψηφισάντων.

Οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Χρυσής Αυγής

και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων δε συμμετείχαν στην ψηφοφορία, καθώς είχαν αποχωρήσει νωρίτερα διαμαρτυρόμενες γιατί δεν δόθηκε ο λόγος στον εκπρόσωπό τους.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ …ΓΗΠΕΔΟ!

Να μετατρέψουν την διαδικασία των αιτήσεων άρσης ασυλίας των προφυλακισμένων βουλευτών Ν. Μιχαλολιάκου, Χρ. Παππά και Γ. Λαγού σε επικοινωνιακή… παρωδία επιχείρησαν στην Βουλή οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής παρά το γεγονός ότι τόσο το προεδρείο όσο και οι βουλευτές των υπόλοιπων κομμάτων απέφυγαν να απαντήσουν στις συνεχείς προκλήσεις.

Είναι ενδεικτικό ότι όταν ο προεδρεύων της Ολομέλειας Χρήστος Μαρκογιαννάκης ζήτησε από τον κ. Χρήστο Παππά να ανακαλέσει την φράση «είστε άθλιοι και αχρείοι» ακούστηκε από τα έδρανα των χρυσαυγιτών χυδαίο υβρεολόγιο.

«Σκάσε ρε λιγδιάρη!» φώναξε ο κ. Νίκος Μιχαλολιάκος για να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Μιχάλης Αρβανίτης και Νίκος Μίχος που είπαν «είστε ξεφτιλισμένοι και καραγκιόζηδες».

Από την άλλη πλευρά ακούστηκε ο κ. Πέτρος Τατσόπουλος που τους αποκάεσε «φασίστες» για να απαντήσουν Μίχος και Δ. Κουκούτσης: «Σκάσε ρε! Σκάστε ρε αδερφάρες… πουσ..δες… Μόνο με καρότα βολεύεστε».

Προηγουμένως, κατά τη μεταφορά των χρυσαυγιτών στην αίθουσα της Ολομέλειας, ο Νίκος Μιχαλολιάκος ούρλιαξε προς τους αστυνομικούς «μη μ’ ακουμπάει κανείς», ενώ πίσω του ένα… μπουλούκι από υποστηρικτές του μεταξύ των οποίων η κόρη του και βουλευτές της ΧΑ τον παρότρυναν: «Άκου αρχηγέ και άκου το καλά, ξεφτίλισε το σύστημα για άλλη μια φορά». Κι όλα αυτά μέσα στη Βουλή… Το γεγονός ότι οι χρυσαυγίτες προσπάθησαν να μετατρέψουν τη διαδικασία σε… σόου και έκαναν μίνι διαδήλωση μέσα στο κτίριο της Βουλής προκαλεί εντύπωση.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο Ν. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής ο προφυλακισμένος αρχηγός της Χρυσής Αυγής, έκανε λόγο για χούντα ΣαμαράΒενιζέλου η οποία φυλακίζει βουλευτές του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος της Ελλάδας.

Η ομιλία του ήταν σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, ενώ δεν δίστασε να πει στον προεδρεύοντα της Βουλής, Χρήστο Μαρκογιαννάκη “σκάσε ρε”.

Ο Ν.Μιχαλολιάκος επισήμανε ότι αν και αρχηγός του 3ου κόμματος οδηγήθηκε με χειροπέδες στη Βουλή και υποστήριξε ότι του έχουν απαγορευθεί ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα. «Ζούμε σε ένα κράτος εισαγγελέων» είπε.

Η Χρυσή Αυγή είναι θύμα πολιτικής σκευωρίας, υποστήριξε και χαρακτήρισε «κουρελόχαρτο» το κατηγορητήριο.«Λέει ότι ήμουν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής την ώρα της δολοφονίας Φύσσα. Δεν ήμουν», υποστήριξε ο Ν. Μιχαλολιάκος.

Ο Ν.Μιχαλολιάκος αναφερόμενος στο κατηγορητήριο για σύσταση και διεύθυνση της ΧΑ λέγοντας ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις (δολοφονία Τεμπονέρα, συγκρούσεις οπαδών ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στην Καλαμάτα με ρόπαλα) δεν κατηγορήθηκαν η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ για συλλογική ευθύνη. Ούτε κατηγορήθηκε αντιστοίχως ο Μ.Βορίδης ως αρχηγός της ΕΠΕΝ, όταν το 1985 μέλος της οργάνωσης δολοφόνησε συγχωριανό του στην Σπάρτη, σημείωσε ο αρχηγός της ΧΑ.

Όσον αφορά την υπόθεση του Τάκη Μπαλτάκου, πρώην στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και τις αποκαλύψεις του Ηλία Κασιδιάρη, ο Ν. Μιχαλολιάκος τόνισε ότι όσα είπε ο Μπαλτάκος ήταν αληθινά.

Επίσης υποστήριξε ότι ο Γιάννης Μουρούτης, στενός συνεργάτης του Σαμαρά και ακόμη δύο βουλευτές της ΝΔ, θέλησαν να προσεταιριστούν τη Χρυσή Αυγή.

Όπως τόνισε ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής, γνώρισε τον Μπαλτάκο σε εθνικιστικούς αγώνες το 1973 στο γραφείο της ΕΟΚΑ Β.

Ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής υποστήριξε ότι το κόμμα του έχει πέσει θύμα πολιτικής σκευωρίας και απευθυνόμενος στους βουλευτές τόνισε “Ντροπή μας ψευτοδημοκράτες”.

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, τόνισε:

«Είστε στο 31%. Ήρθε η ώρα να φύγετε. Είστε επικίνδυνοι για τον τόπο. Είστε μια θλιβερή κυβέρνηση που πρέπει να πέσει».

Τέλος ο Ν. Μιχαλολιάκος δήλωσε αμετανόητος εθνικιστής και χρυσαυγίτης.

Χρ. Παππάς: «Έδωσε» Βορίδη, Άδωνη, Μεϊμαράκη, Τσιάρα, Παναγιωτόπουλο

Σε σωρεία καταγγελιών για επαφές με βουλευτές και υπουργούς της Νέας Δημορκατίας, προχώρησε ο προφυλακισμένος, φερόμενος ως υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς.

“Πολλοί Μπαλτάκοι υπήρχαν σε αυτή την κοινοβουλευτική ομάδα’ είπε και τόνισε ότι ο Άδωνις ο Γεωργιάδης του έλεγε “προτιμώ ο γιος μου στα 16 να είναι ΧΑ παρά Συριζαίος ή κομμουνιστής”.

Μάλιστα σημείωσε ότι: “Ο πρόεδρος της Βουλής με λέγε Χρηστάρα και με φώναζε στο γραφείο του και έλεγε ρε πες του Ηλία, δε διαφωνών και εγώ τα ίδια έλεγα μικρός. Αλλά σε παρακαλώ να κατεβούν οι τόνοι”.

Μάλιστα είπε ότι είχε συναντήσεις και με τον Κωνσταντίνο Τσιάρα αλλά και πως: “Ο Π. Παναγιωτόπουλος έλεγε σε κοινό μας γνωστό ότι αυτός είναι πολύ καλός, πρέπει να τον κάνουμε δικό μας”.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΟΥΡΟΥΤΗ

«Τον κ. Μιχαλολιάκο δεν τον έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου. Ούτε και κανένα άλλο στέλεχος ή βουλευτή της Χ.Α. έχω συναντήσει, ιδιωτικά ή τυχαία, ποτέ στη ζωή μου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αθλιότητα που έχω ακούσει».

Tα παραπάνω δήλωσε ο κ. Γιώργος Μουρούτης σχετικά με τη σημερινή αναφορά του κ. Νίκου Μιχαλολιάκου στο πρόσωπό του, στη Βουλή.

Χ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Η δικαιωσύνη είναι ανεξάρτητη

Στα όσα υποστήριξαν με τις ομιλίες τους οι τρεις προφυλακισμένοι βουλευτές της Χ.Α. απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

«Η δικαιοσύνη στη χώρα μας, που λειτουργεί το κράτος δικαίου, είναι ανεξάρτητη. Είτε το θέλουν μερικοί είτε δεν το θέλουν», σημείωσε ο κ. Αθανασίου. Και τόνισε: «Αυτό που είπα ότι θα έχουν μία δίκαιη δίκη το εννοώ και το επαναλαμβάνω».

Δείτε το χειροφίλημα του Ν. Μιχαλολιάκου στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Δ. Κουκούτση ΕΔΩΔείτε την συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΧΑ έξω από την Βουλή ΕΔΩ

Original article: Άρση ασυλίας Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού – Χρυσαυγίτικο …σόου και απίστευτες εκφράσεις στη Βουλή! [VIDEO].

Keywords
Τυχαία Θέματα