Αρνείται η Ρωσία βοήθεια του ΟΗΕ για τους πλημμυροπαθείς μετά την κατάρρευση του φράγματος

Απέρριψε η Μόσχα την προσφορά των Ηνωμένων Εθνών για βοήθεια στους πλημμυροπαθείς μετά την καταστροφή του φράγματος Καχόβκα, όπως ανακοίνωσε χθες Κυριακή ο διεθνής οργανισμός, την ώρα που ο απολογισμός των θυμάτων μεγαλώνει και παραλίες στη νότια Ουκρανία έκλεισαν λόγω των μολυσμένων νερών.

Η κατάρρευση του φράγματος σε τομέα της Χερσώνας υπό ρωσικό έλεγχο στις 6 Ιουνίου προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες στη νότια Ουκρανία και σε τομείς

της περιφέρειας που έχουν καταλάβει ρωσικά στρατεύματα, καταστρέφοντας σπίτια και αγροτικές εκτάσεις και αναγκάζοντας χιλιάδες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Στους 52 οι νεκροί
Μέχρι στιγμής 52 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της κατάρρευσης του φράγματος. Ρώσοι αξιωματούχοι λένε πως 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε περιοχές υπό τον έλεγχο της Μόσχας, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας κάνει λόγο για 17 νεκρούς και 31 αγνοούμενους. Συνολικά, οι πληγέντες ξεπερνούν τους 11.000 και στις δύο πλευρές.

Ο ΟΗΕ παρότρυνε τη Ρωσία να ενεργήσει κατά τρόπο που συμμορφώνεται προς τις υποχρεώσεις της δυνάμει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. «Δεν γίνεται να αρνείται κανείς τη χορήγηση βοήθειας σε ανθρώπους που τη χρειάζονται» τόνισε η συντονίστρια του ΟΗΕ για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις στην Ουκρανία Ντενίζ Μπράουν, σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Keywords
Αναζητήσεις
arneitai-i-rosia-voitheia-tou-oie-gia-tous-plimmyropatheis-meta-tin-katarrefsi-tou-fragmatos.htm
Τυχαία Θέματα