Αρχισαν οι αλλαγές στα Σκόπια – Ξήλωσαν το «Μακεδονία» από το κτίριο της κυβέρνησης

Τα γράμματα «Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας» αφαιρέθηκαν από την πρόσοψη του κτιρίου της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της νύχτας, μεταδίδει το πρακτορείο Meta.

Πρόκειται για την πρώτη αλλαγή σε δημόσιο κτίριο και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το ίδιο αναμένεται να συμβεί εντός της ημέρας και στο Κοινοβούλιο της πΓΔΜ

Όπως μεταδίδουν σκοπιανά μέσα ενημέρωσης το ξήλωμα του παλιού ονόματος έγινε εν μια νυκτί ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως η αφαίρεση των γραμμάτων,παρά το γεγονός ότι η ρηματική διακοίνωση δεν είχε ακόμα σταλεί από την Ελλάδα,

έγινε καθώς για την Τρίτη έχει προγραμματιστεί επίσημη τελετή όπου θα γίνει έπαρση σημαίας του ΝΑΤΟ μπροστά από το κτίριο. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ και σε αυτήν θα παραστούν εκπρόσωποι του επιτελείου του ΝΑΤΟ και πρέσβεις των κρατών -μελών της Συμμαχίας στα Σκόπια.

Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να τοποθετηθούν οι πρώτες επιγραφές με το «Βόρεια Μακεδονία» στα σημεία διέλευσης των συνόρων και το πρώτο θα είναι το συνοριακό σημείο “Bogorodica”, το κύριο σημείο διέλευσης των συνόρων με την Ελλάδα, απέναντι από το τελωνείο των Ευζώνων προσθέτει το Meta.

Ωστόσο την είδηση διέψευσε λίγη ώρα αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος μέσω tweet έκανε λόγο για fake news και ανέφερε ότι πρώτα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει στην Επίσημη Εφημερίδα ότι η Ελλάδα έχει επικυρώσει το Πρωτόκολλο Προσχώρησης για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και τη Συμφωνία Πρεσπών και στη συνέχεια θα αρχίσουν να εγκαθίστανται οι νέες επιγραφές.

Το ίδιο θα ισχύσει και με τα προσωπικά έγγραφα με τη νέα ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»,όπως διαβατήρια, δελτία ταυτότητας και άδειες οδήγησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα