Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Η Α. Μεσόγειος η πιο ευαίσθητη περιοχή του πλανήτη λόγω και των κοιτασμάτων

“Η Ελλάδα εγγυάται τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή” δήλωσαν οι ομιλητές του 6ου Συνεδρίου Ανάπτυξης της Αεροπορίας, το οποίο διεξήχθη, σήμερα, στη Λέσχη Αξιωματικών (ΛΑΕΔ).

Παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), επιτίμων αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων, ανωτάτων αξιωματικών, εκπροσώπων των αμυντικών βιομηχανιών και στελεχών της Πολιτικής Αεροπορίας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της Fraport Greece, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ,

ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, εξήρε τον ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων, τις οποίες χαρακτήρισε πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, συνεπικουρούμενες και σε στενή συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Κύπρου, του Ισραήλ και της Αιγύπτου.

Ο κ. Αποστολάκης δήλωσε, επίσης, ότι “θεωρεί την ανατολική Μεσόγειο ως την πιο ευαίσθητη, σήμερα, περιοχή του πλανήτη λόγω και των κοιτασμάτων” και έκανε αναφορά στις μεταναστευτικές ροές τις οποίες, όπως είπε, θεωρεί “σημαντικό ζήτημα, με το οποίο απασχολούνται οι Ένοπλες Δυνάμεις”.

Επιπλέον, ο κ. Αποστολάκης σημείωσε ότι “η Πολεμική Αεροπορία, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κατάσταση της χώρας και σεβόμενη τις θυσίες του λαού, εξασφαλίζει εξοπλιστικά προγράμματα που αποτελούν την κύρια ασφάλεια της χώρας”.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και τομεάρχης Εθνικής Άμυνας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο συνέδριο τόνισε: “Η δημοσιονομική πειθαρχεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ασφάλεια. Η Τουρκία, το 2018, θα παραλάβει τα πέμπτης γενιάς αεροπλάνα και τους S400 οπότε θα έχει υπερόπλα στη διάθεσή της. Δαπανά τεράστια ποσά για οπλικά συστήματα”. Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι “θα έπρεπε, ως χώρα, να αναβαθμίσουμε τον στόλο των F16 σε F16V ώστε να διατηρήσουμε την ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο”.

Στο τομέα της Πολιτικής Αεροπορίας, ο διευθυντής Εμπορικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Fraport Greece, Γιώργος Βήλος, που έχει αναλάβει τη μετεξέλιξη και τον εκσυγχρονισμό 14 αεροδρομίων της χώρας, επισήμανε ότι “από την πλευρά της εταιρείας θα δαπανηθούν πάνω από 400 εκατ. για τον σκοπό αυτό” ενώ υπογράμμισε ότι η κίνηση, φέτος, σε αυτά τα αεροδρόμια ήταν πολύ μεγάλη. “Το μεγάλο στοίχημα της εταιρείας είναι να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο τα μεγάλα έργα για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των 14 αυτών αεροδρομίων, ώστε να γίνουν ανταγωνιστικά παγκοσμίως” πρόσθεσε.

“Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε νέες αεροπορικές εταιρείες, περισσότερους τουρίστες και να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο” ανέφερε ο κ. Βήλος, κάνοντας λόγο και για θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσει αυτή η επένδυση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα