Αρχές του 2018 οι αποφάσεις για την Ελλάδα λόγω… γερμανικής κυβέρνησης

Για άλλη μια φορά οι πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία αναμένεται να καθορίσουν την τύχη της ελληνικής οικονομίας. Εν όψει τρίτης αξιολόγησης, οι εκκρεμότητες που αφορούν κυρίως τις τράπεζες και προκαλούν νέο κύμα αβεβαιότητας, δεν πρόκειται να λυθούν πριν τον σχηματισμό της νεάς κυβέρνησης στη Γερμανία.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν την προσεχή

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, ωστόσο για τον σχηματισμό κυβέρνησης ενδεχομένως να χρειαστεί ακόμη και διάστημα 100 ημερών.

Υπό αυτό το πρίσμα αποφάσεις για την Ελλάδα αναμένονται στις αρχές του 2018, αφότου θα έχει σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση, είτε μεταξύ CDU/CSU και SPD, είτε – στο χειρότερο σενάριο – για την Ελλάδα μιας κυβέρνησης με τη συμμετοχή του FDP και των Πρασίνων.

Από την επιλογή του νέου κυβερνητικού εταίρου της Μέρκελ, θα εξαρτηθεί και η παραμονή του Βόλφανγκ Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών, με τις εκτιμήσεις πάντως να αναφέρουν ότι δύσκολα θα εγκαταλείψει την καρέκλα του, παρά τους όρους που θέτουν οι δυνάμει κυβερνητικοί εταίροι.

Έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο, οι αποφάσεις για την Ελλάδα περνούν σε δεύτερο πλάνο, ενώ καθοριστικές θα είναι οι εξελίξεις και όσον αφορά τη στάση της νέας γερμανικής κυβέρνησης για τη νέα δομή της Ευρωζώνης, όπως αυτή έχει ήδη συμφωνηθεί μεταξύ του Γάλλου προέδρου Μακρόν και της καγκελαρίου Μέρκελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα