ΑΠΘ: Απόπειρα εισβολής κουκουλοφόρων σε χώρο όπου φυλάσσεται πυρηνικός αντιδραστήρας

Απόπειρα εισβολής -και μάλιστα με χρήση αλυσοπρίονου- έκαναν κουκουλοφόροι στο ΑΠΘ, και συγκεκριμένα στον υπόγειο χώρο της Φυσικομαθηματικής Σχολής, όπου βρίσκεται πυρηνικός αντιδραστήρας, με σκοπό να καταλάβουν πάλι τη Βιολογική Σχολή.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Τα Νέα», η απόπειρα έγινε πριν από μερικά 24ωρα από κουκουλοφόρους καταληψίες του

ΑΠΘ με κίνδυνο έκλυσης ποσότητας ραδιενέργειας από ράβδους ουρανίου ή από ειδική συσκευή νετρονίων. Μάλιστα, σύμφωνα με τις  πληροφορίες της εφημερίδας, οι κουκουλοφόροι έσπασαν το εξωτερικό περίβλημα της προστασίας του πυρηνικού αντιδραστήρα, ενώ αν η εισβολή είχε στεφθεί με επιτυχία,  τα πρώτα θύματα θα ήταν οι ίδιοι οι εισβολείς, αφού αυτοί θα αντιμετώπιζαν τις συνέπειες της διαρροής από το εργαστήριο, καθώς και όσοι θα έρχονταν σε επαφή με τις ουσίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον συγκεκριμένο χώρο υπαρχουν και άλλα μηχανήματα, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι πριν από λίγες ημέρες οι καταληψίες της Σχολής Θετικών Επιστημών κινήθηκαν προς το υπόγειο του κτηρίου, με σκοπό να φτάσουν στη Βιολογική Σχολή, που τελούσε υπό κατάληψη για πολλά χρόνια και την «έσπασε» αστυνομική επιχείρηση το 2022. Αυτή η κίνηση τους είχε ως συνέπεια να καταστραφεί το πρώτο από τα δύο συστήματα θωράκισης του πυρηνικού αντιδραστήρα χαμηλής ισχύος που βρίσκεται στο Εργαστήριο Ατομικής και Πυρηνικής Φυσικής.

Keywords
Αναζητήσεις
apth-apopeira-eisvolis-koukouloforon-se-choro-opou-fylassetai-pyrinikos-antidrastiras.htm
Τυχαία Θέματα