Αποτελέσματα – έκπληξη από Facebook και Microsoft

Καλύτερα του αναμενομένου έσοδα, κατώτερα όμως των προσδοκιών κέρδη ανακοίνωσε η Facebook  στο α’ τρίμηνο του 2020, καταφέρνοντας ωστόσο, ακόμη κι έτσι να διπλασιάσει τα κέρδη της σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Τα κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 4,9 δισ. δολ. ή 1,71 δολ. ανά μετοχή, έναντι  2,43 δισ. δολ. ή 85 σεντς ανά μετοχή την ανάλογη περίοδο του 2019.

Τα έσοδα παρουσίασαν αύξηση 17% στα

17,74 δισ. δολ.  από 15,08 δισ. δολ. το α’ τρίμηνο του περασμένου έτους. Αναλυτές σε έρευνα της FactSet είχαν προβλέψει κατά μέσο όρο κέρδη 1,74 δολ. ανά μετοχή επί εσόδων 17,33 δισ. δολ.

Ο μέσος αριθμός χρηστών ανά μήνα παρουσίασε βελτίωση κατά 10%, στους 2,6 δισ. χρήστες έναντι 2,38 δισ. χρηστών το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, με τους αναλυτές να αναμένουν 2,55 δισ.

Η εταιρεία, πάντως, εφιστά την προσοχή ότι η δραστηριότητά της “έχει επηρεαστεί από την πανδημία του κορονοϊού και, όπως όλες οι εταιρείες, αντιμετωπίζει μια περίοδο πρωτοφανούς αβεβαιότητας σχετικά με τις επιχειρηματικές προοπτικές της”

Στις ηλεκτρονικές μετασυνεδριακές συναλλαγές, η μετοχή της Facebook σημείωνε άνοδο 9%, κυρίως λόγω της αναφερόμενης από την εταιρεία σταθεροποίησης των διαφημιστικών εσόδων τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Απριλίου, γεγονός που θεωρείται θετικό σημάδι εν μέσω της πανδημίας.

H Microsoft

H Microsoft κατάφερε με τα μεγέθη τριμήνου να ξεπεράσει ακόμη και τις προβλέψεις που είχαν γίνει προτού ξεσπάσει ο κορονοιός, γεγονός που ωθεί τη μετοχή της πάνω από 1% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Wall Street.

Ο τεχνολογικός κολοσσός εμφάνισε κέρδη 10,75 δισ. δολαρίων ή 1,40 δολ. ανά μετοχή στο γ’ τρίμηνο χρήσης και πωλήσεις 35 δισ. δολαρίων. Τα μεγέθη ήταν καλύτερα σε σχέση με τα κέρδη των 1,14 δολ. ανά μετοχή και των πωλήσεων ύψους 30,57 δισ. δολαρίων που είχε καταγράψει έναν χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο κέρδη 1,27 δολ. ανά μετοχή και πωλήσεις 33,76 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με έρευνα της FactSet.

Οι προβλέψεις για τις περισσότερες επιχειρήσεις έχουν υποβαθμιστεί εν μέσω κορονοϊού, αν και η Microsoft -το μόνο blue chip που είδε τη μετοχή του να ανεβαίνει στο πρώτο τρίμηνο του έτους- αναμενόταν να αντεπεξέλθει καλύτερα από τους περισσότερους. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει κατά μέσο όρο κέρδη 1,33 δολ. ανά μετοχή στα τέλη Ιανουαρίου και πωλήσεις 34,55 δισ. δολαρίων -η Microsoft ξεπέρασε και αυτά.

Ο τομέας “Έξυπνο Cloud” που περιλαμβάνει την πλατφόρμα Azure εμφάνισε έσοδα 12,28 δισ. δολαρίων, από 9,65 δισ. δολάρια έναν χρόνο πριν, ξεπερνώντας τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών για έσοδα 11,79 δισ. δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα