ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΤ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ – ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ STRESS TESTS

Για τον φόβο των …Ιουδαίων και προκειμένου να μην υπάρξουν διαρροές με αβάσιμα στοιχεία τα οποία θα επηρεάσουν και τις αγορές, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, έστειλε επιστολή προς όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες σχετικά με το τι πρέπει να προσέξουν και πως να διαχειριστούν τις πληροφορίες για τα stress test που επίσημα θα ανακοινωθούν στις 26 Οκτωβρίου.

>Στην επιστολή :

· τονίζεται (τρεις φορές) ότι τα αρχικά αποτελέσματα (preliminary results), που θα λάβουν οι τράπεζες δεν θα είναι τα τελικά, καθώς θα υπόκεινται στην τελική έγκριση των αρμόδιων οργάνων (σ.σ. για να μειωθεί η πιθανότητα διαρροών),

· υπάρχει μια αναφορά με ειδικό ενδιαφέρον για τις ελληνικές τράπεζες: «Banks may, at their discretion, refer to recent mitigating measures taken to cover any possible capital shortfalls. Banks are naturally invited to present and discuss the CA results concerning their bank after the ECB disclosures»

· δεν αναφέρεται η ημερομηνία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, η οποία τοποθετείται στο 2ο 15μερο του Οκτώβρη. Περίπου 2 εβδομάδες πριν από την ημερομηνία ανακοίνωσης οι τράπεζες θα λάβουν νεώτερες κατευθύνσεις από την ΕΚΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Οικονομία > BankWars