Απόπειρα δολοφονίας του Βλαντιμίρ Πούτιν από το Κίεβο καταγγέλλει η Μόσχα

15:33 3/5/2023 - Πηγή: BankWars

Στην πρωτοφανή καταγγελία ότι η Ουκρανία έκανε δύο επιθέσεις με drone κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας, με στόχο να πλήξει την κατοικία του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο, προχώρησε το γραφείο του Ρώσου προέδρου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν με τη χρήση συστημάτων ραντάρ, χωρίς να προκαλέσουν θύματα ή ζημιές. Η Μόσχα θεωρεί το συμβάν «προγραμματισμένη τρομοκρατική ενέργεια», για την οποία διατηρεί το «δικαίωμα αντιποίνων».

«Το Κρεμλίνο θεωρεί τις ενέργειες αυτές ως προγραμματισμένη πράξη

τρομοκρατίας και απόπειρα δολοφονίας του προέδρου, παραμονές της Ημέρας της Νίκης, της 9ης Μαΐου» ανακοίνωσε συγκεκριμένα το Κρεμλίνο, διευκρινίζοντας ότι ο Πούτιν δεν τραυματίστηκε και ότι δεν υπάρχουν υλικές ζημιές στο κτίριο του Κρεμλίνου.

Το πρακτορείο RIA μετέδωσε ότι ο Πούτιν δεν βρισκόταν στο Κρεμλίνο την ώρα της «επίθεσης των drones» και ότι αυτή τη στιγμή ο Ρώσος πρόεδρος εργάζεται στο Νόβο Ογκαριόβο, στα περίχωρα της Μόσχας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Πούτιν δεν τροποποίησε το πρόγραμμά του και εργάζεται ως συνήθως.

Παράλληλα, η δημοτική Αρχή της Μόσχας ανακοίνωσε ότι απαγόρευσε τις πτήσεις drones.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα