Απονεμήθηκαν τα δημοσιογραφικά βραβεία Μπότση – Οι βραβευθέντες

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασ. Μπότση.

Τα βραβεία του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ απονεμήθηκαν στους δημοσιογράφους κυρία Κατερίνα Γκίκα και κύριο Γιώργο Μπουρδάρα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης παρέδωσε το βραβείο «Γιάννης Φάτσης» στην Κατερίνα Γκίκα, η οποία βραβεύθηκε «για την πληρότητα κάλυψης του νομοθετικού έργου και του κοινοβουλευτικού ελέγχου στον τηλεοπτικό σταθμό Star

Channel».

Στον Γιώργο Μπουρδάρα απονεμήθηκε το βραβείο «Χρήστος Πασαλάρης» από τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής κ. Θάνο Παπαϊωάννου «για την αντικειμενική κάλυψη των εργασιών της Βουλής και την επιτυχή προβολή και ανάλυση θεμάτων της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας στην εφημερίδα ‘‘Καθημερινή’’».

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γιάννης Τραγάκης απένειμε, επίσης, τιμητική διάκριση στον δημοσιογράφο κύριο Αντώνη Κούργη «για την πολυετή και ευδόκιμη προσφορά του στη Δημοσιογραφία».

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Μεϊμαράκης, σε χαιρετισμό που απηύθυνε από το βήμα της εκδήλωσης, ανέφερε τα ακόλουθα:

Ευ. Μεϊμαράκης: «Θέλω να συγχαρώ όλους εσάς που βραβεύεστε, καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Μπότση.

Θα ήθελα με την ευκαιρία να επισημάνω ότι τα τελευταία χρόνια στο δημόσιο διάλογο κυριάρχησε η οικονομία, με αποτέλεσμα η πολιτική και η συζήτηση των θεσμικών ζητημάτων να έχει μπει στο περιθώριο.

Σήμερα καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος, μετά όμως από την εκταμίευση, που όλοι πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι θα ολοκληρωθεί ως τις 13 Δεκεμβρίου, και τα οικονομικά θα μπουν σε μια θετική πορεία και η χώρα θα αισθανθεί μεγαλύτερη οικονομική ασφάλεια.

Από τις αρχές του 2013, λοιπόν, ο δημόσιος διάλογος θα πρέπει να εμπλουτιστεί με πολλά ζητήματα τα οποία απασχολούν την ελληνική κοινωνία και θα δώσουν και την άλλη διάσταση της πολιτικής. Γιατί η πολιτική δεν είναι μονοδιάστατη, η προσφορά στα κοινά δεν είναι μόνο η οικονομία. Είναι και άλλα πολλά ζητήματα όπως η δομή και η λειτουργία του κράτους, όπως και οι θεσμικοί τρόποι συνεννόησης για την αποτελεσματική θωράκιση της αντικειμενικής ενημέρωσης και των άλλων σχετικών ζητημάτων.

Επειδή και η Βουλή έχει στοχοποιηθεί, θεωρώ ότι είναι ανάγκη να ανοίξει το Κοινοβούλιο διάπλατα τις πόρτες του σ’ αυτόν το διάλογο και να προχωρήσει με δικές του πρωτοβουλίες σ’ αυτά τα ζητήματα. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι το 2013 οφείλουμε να ξεκινήσουμε το διάλογο για την αναθεώρηση του Συντάγματος, που είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Βουλής, και οφείλουμε να βρούμε δημόσιους τρόπους συζήτησης. Γι’ αυτό ακριβώς η Βουλή, με δική της πρωτοβουλία, πρέπει να δημιουργήσει ευθεία σχέση με την κοινωνία.

Διαπιστώνουμε πως ό,τι κακό και μεμψίμοιρο ακούγεται αφορά σχεδόν αποκλειστικά τη Βουλή. Εάν πράγματι κάποιες εξαιρέσεις υπάρχουν ή εάν δόθηκαν και αφορμές, μπορούμε να δούμε τους τρόπους αυτοκάθαρσης, διαλόγου και συνεννόησης, για να ξα

Keywords
Τυχαία Θέματα